3 Temmuz 2010 Cumartesi

BaZLaMa



Bazlama hamurunu iyice yoğurmak gerekiyor.İsterseniz ekmek yapma makinasında hamurunu yapabilirsiniz.En güzel yeniliş biçimi, yeni pişmiş sıcak bazlamanın üzerine tereyağı sürülerek yada bıçak yardımıyla ortadan ayrılıp içine tereyağı sürüldükten sonra peynir konularak çay eşliğinde yenilmesidir.Anneciğimin ellerine sağlık...


MALZEMELER:

  • 3 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1- 1,5 su bardağı su
YAPILIŞ
  • 1 su bardağı ılık suyu ve maya kabartılır.
  • Unun ortasını havuz şeklinde açılıp tuz, maya su ilavesiyle yoğrulur.
  • Hamurun kıvamı ele yapışacak yumuşaklıkta olmalı.
  • Yaklaşık 10-15 dakika yoğrulur.
  • Hamur ılık ortamda üzerini kapatılarak iki katı olana dek bekletilir
  • Unlanmış tezgaha alınıp 2 bezeye ayırılır.
  • Bezeler elle normal incelikte(20-25cm. çapında) açılır.
  • Isıtılmış teflon tavada veya sacda pişirilir.




3 yorum:

umutluhayat

canım annem yapar o kadar çok severimki ellerine sağlık canım...

Fatoş Öztürk

Teşekkür ederim Bernacığım Annelerimiz olmasa ne yapardık düşünmek bile istemiyorum.

Unknown

bu tarifi kardeşim için aldım.gecen yaptı tutduramadı.cok sevinecek.tşkler

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

3 Temmuz 2010 Cumartesi

BaZLaMa

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 01:32


Bazlama hamurunu iyice yoğurmak gerekiyor.İsterseniz ekmek yapma makinasında hamurunu yapabilirsiniz.En güzel yeniliş biçimi, yeni pişmiş sıcak bazlamanın üzerine tereyağı sürülerek yada bıçak yardımıyla ortadan ayrılıp içine tereyağı sürüldükten sonra peynir konularak çay eşliğinde yenilmesidir.Anneciğimin ellerine sağlık...


MALZEMELER:

  • 3 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1- 1,5 su bardağı su
YAPILIŞ
  • 1 su bardağı ılık suyu ve maya kabartılır.
  • Unun ortasını havuz şeklinde açılıp tuz, maya su ilavesiyle yoğrulur.
  • Hamurun kıvamı ele yapışacak yumuşaklıkta olmalı.
  • Yaklaşık 10-15 dakika yoğrulur.
  • Hamur ılık ortamda üzerini kapatılarak iki katı olana dek bekletilir
  • Unlanmış tezgaha alınıp 2 bezeye ayırılır.
  • Bezeler elle normal incelikte(20-25cm. çapında) açılır.
  • Isıtılmış teflon tavada veya sacda pişirilir.




3 değerli yorum on "BaZLaMa"

umutluhayat on 3 Temmuz 2010 03:23 dedi ki...

canım annem yapar o kadar çok severimki ellerine sağlık canım...

Fatoş Öztürk on 5 Temmuz 2010 00:11 dedi ki...

Teşekkür ederim Bernacığım Annelerimiz olmasa ne yapardık düşünmek bile istemiyorum.

Unknown on 28 Eylül 2010 03:54 dedi ki...

bu tarifi kardeşim için aldım.gecen yaptı tutduramadı.cok sevinecek.tşkler

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP