27 Eylül 2010 Pazartesi

Susamlı Kareler

7.Tarifin Adı: Susamlı Kareler
Gönderen: azumutfak.blogspot.com

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için azumutfak.blogspot.com


Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • 250 gr. yumuşak tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çaybardağı yoğurt
  • 1 tane kabartma tozu
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • yeteri kadar un

Üzeri İçin:

  • Susam

Yapılışı:

  • Yumurta beyazını karelerimizin üzerine sürmek için ayırın.
  • Bütün malzemleri bir kapta karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.
  • Üzerini örtüp 30' dinlendirin.
  • Dinlenen hamur 1cm kalınlağında tezgaha açıp,üzerine çırptığınız yumurta beyazını sürün.
  • Üzerine de dilediğiniz kadar susam serpip yine şekildeki gibi karelere kesin ve fırın tepsinize yerleştirin.
  • Daha önceden ısıtılmış 180C lik fırında pembeleşene kadar pişirin.
  • Fırından çıkardığınız kareleri soğuyunca servis yapın.
  • Karelerin hamurunu difrizde saklayabileceğiniz gibi pişirerek kapalı bir kavanozda yada kapta 1 haftaya kadar tazeliğini koruyarak saklayabilirsiniz...

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

27 Eylül 2010 Pazartesi

Susamlı Kareler

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 08:07
7.Tarifin Adı: Susamlı Kareler
Gönderen: azumutfak.blogspot.com

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için azumutfak.blogspot.com


Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 250 gr. yumuşak tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çaybardağı yoğurt
  • 1 tane kabartma tozu
  • 3 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • yeteri kadar un

Üzeri İçin:

  • Susam

Yapılışı:

  • Yumurta beyazını karelerimizin üzerine sürmek için ayırın.
  • Bütün malzemleri bir kapta karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.
  • Üzerini örtüp 30' dinlendirin.
  • Dinlenen hamur 1cm kalınlağında tezgaha açıp,üzerine çırptığınız yumurta beyazını sürün.
  • Üzerine de dilediğiniz kadar susam serpip yine şekildeki gibi karelere kesin ve fırın tepsinize yerleştirin.
  • Daha önceden ısıtılmış 180C lik fırında pembeleşene kadar pişirin.
  • Fırından çıkardığınız kareleri soğuyunca servis yapın.
  • Karelerin hamurunu difrizde saklayabileceğiniz gibi pişirerek kapalı bir kavanozda yada kapta 1 haftaya kadar tazeliğini koruyarak saklayabilirsiniz...

0 değerli yorum on "Susamlı Kareler"

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP