29 Ekim 2010 Cuma

Sokak Simidi

62.Tarifin Adı: Sokak Simidi
Gönderen: Lezzete Dair Ne Varsa


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için tıklayınız.


Malzemeler

  • yarım paket yaşmaya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı soğuk su
  • aldığı kadar un

Üzeri İçin:

  • 2 çorba kaşığı pekmez
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • yarım su bardağı soğuk su
  • susam

Yapılışı:

  • Bütün malzemeleri karıştırıp orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz.
  • En az 45 dk kabarması için ılık bir ortamda bekletiyoruz.
  • Hamuru eşit on iki parçaya bölüyoruz.
  • Böldüğümüz hamurları uzun şeritler yapıyoruz.Bu şeritlerin ikisini alıp zincir gibi buruyoruz.Ucunu birleştirip yuvarlak yapıyoruz.
  • Üzeri için bir kapta pekmez sıvı yağ ve suyu karıştırıyoruz.
  • simitleri önce pekmezli suya sonra susama bulayıp yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz.
  • 30 dk tepsi mayasını bekleyip 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
  • afiyet olsun...

3 yorum:

yemekbiraşk

ne kadar bol katılımlı nefis bir etkinlik oldu..
kutluyorum sizi
sevgiler..

YeMeK vAkTi

Ellerine sağlık nefis görünüyor canım olsada yesem çıtır çıtır

Zencefil ve Tarçın

Biraz peynir, yanına da bir bardak çay...Değmeyin keyfime, ellerine sağlık...

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

29 Ekim 2010 Cuma

Sokak Simidi

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 09:08
62.Tarifin Adı: Sokak Simidi
Gönderen: Lezzete Dair Ne Varsa


Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için tıklayınız.


Malzemeler

  • yarım paket yaşmaya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı soğuk su
  • aldığı kadar un

Üzeri İçin:

  • 2 çorba kaşığı pekmez
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • yarım su bardağı soğuk su
  • susam

Yapılışı:

  • Bütün malzemeleri karıştırıp orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz.
  • En az 45 dk kabarması için ılık bir ortamda bekletiyoruz.
  • Hamuru eşit on iki parçaya bölüyoruz.
  • Böldüğümüz hamurları uzun şeritler yapıyoruz.Bu şeritlerin ikisini alıp zincir gibi buruyoruz.Ucunu birleştirip yuvarlak yapıyoruz.
  • Üzeri için bir kapta pekmez sıvı yağ ve suyu karıştırıyoruz.
  • simitleri önce pekmezli suya sonra susama bulayıp yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz.
  • 30 dk tepsi mayasını bekleyip 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
  • afiyet olsun...

3 değerli yorum on "Sokak Simidi"

yemekbiraşk on 29 Ekim 2010 12:14 dedi ki...

ne kadar bol katılımlı nefis bir etkinlik oldu..
kutluyorum sizi
sevgiler..

YeMeK vAkTi on 30 Ekim 2010 03:40 dedi ki...

Ellerine sağlık nefis görünüyor canım olsada yesem çıtır çıtır

Zencefil ve Tarçın on 30 Ekim 2010 07:50 dedi ki...

Biraz peynir, yanına da bir bardak çay...Değmeyin keyfime, ellerine sağlık...

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP