25 Ekim 2010 Pazartesi

Krep (sade)

54.Tarifin Adı: Krep ( sade)
Gönderen: Tümay'ın Mutfağı

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için tıklayınız.


Malzemeler:

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağına yakın un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

Yapılışı:

  • Tüm malzemeleri çırpma kabına ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar iyice çırpın.
  • Krep tavanıza bir iki damla sıvı yağ damlattıktan sonra tavanızı iyice kızdırın ve krep harcınızdan bir kepçe alıp tavanızın ortasına dökün.
  • Tavanızı sağa sola hareket ettirerek krebin tüm tavaya yayılmasını sağlayın.
  • İyice pişip krep tavadan ayrılınca diğer yüzünü çevirip pişirin.
  • Bu işlemleri (tavanın yağlanması dahil) krep harcınız bitene kadar devam edin.
  • Krebinizin içine peynir v.b. malzemeler koyarak da servis yapabilirsiniz.

2 yorum:

Armina

Fatoşcuğum aldığın tarifleri yayınlayabilirsin.

Unknown

Ay canım hala devam ediyo mu etkinlik :) benden de alabilirsin börek çörek beğendiğin ne varsa :) sevgiler..

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

25 Ekim 2010 Pazartesi

Krep (sade)

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 11:32
54.Tarifin Adı: Krep ( sade)
Gönderen: Tümay'ın Mutfağı

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için tıklayınız.


Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağına yakın un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

Yapılışı:

  • Tüm malzemeleri çırpma kabına ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar iyice çırpın.
  • Krep tavanıza bir iki damla sıvı yağ damlattıktan sonra tavanızı iyice kızdırın ve krep harcınızdan bir kepçe alıp tavanızın ortasına dökün.
  • Tavanızı sağa sola hareket ettirerek krebin tüm tavaya yayılmasını sağlayın.
  • İyice pişip krep tavadan ayrılınca diğer yüzünü çevirip pişirin.
  • Bu işlemleri (tavanın yağlanması dahil) krep harcınız bitene kadar devam edin.
  • Krebinizin içine peynir v.b. malzemeler koyarak da servis yapabilirsiniz.

2 değerli yorum on "Krep (sade)"

Armina on 25 Ekim 2010 11:46 dedi ki...

Fatoşcuğum aldığın tarifleri yayınlayabilirsin.

Unknown on 25 Ekim 2010 11:58 dedi ki...

Ay canım hala devam ediyo mu etkinlik :) benden de alabilirsin börek çörek beğendiğin ne varsa :) sevgiler..

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP