7 Ekim 2010 Perşembe

Milföylü Pidecikler

27.Tarifin Adı: Milföylü Pidecikler
Gönderen: Zeliha

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için tıklayınız.


Malzemeler:

  • yarım paket milföy hamuru
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 250 gr. kıyma
  • 1 adet domates
  • 1 tutam maydonoz
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • tuz
  • taze çekilmiş karabiber
  • üzerine sürmek için yumurta sarısı
  • milföyleri açmak için un ve merdane :)
Yapılışı:
  • Öncelikle tavaya sıvıyağ ve kıymayı alıp kıymanın rengi dönene kadar kavurun.
  • Küp şeklinde doğranmış patatesleri ve soğanları ekleyip patates yumuşayana kadar pişirin.
  • Patatesler yumuşayınca,domatesleri,tuz ve karabiberi ekleyip çevirdikten sonra ocaktan alın.
  • İnce kıyılmış maydonozları da ilave ederek soğumaya bırakın.
  • Tezgah veya düz bir zemine un serpiştirip milföyleri tek tek alıp enine ve boyuna kare şeklinde açın.
  • Açtığınız hamuru ikiye bölün :) Böylelikle hem bir adet milföyden iki adet pidecik elde etmiş oluyorsunuz hem de unladığınız için çok yağlı olmuyor..
  • İkiye böldüğünüz hamurun bir kenarına hazırladığınız kıymalı karışımdan bir kaşık koyup rulo şeklinde sarın.Uçlarını elinizle hafif yapıştırın ve ortasına bıçakla bir çizik atıp hafif açın..Pide şekli verin kısaca.
  • Pidecikleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp,üzerine yumurta sarısı sürün fırınınızın börek ayarında üstü kızarana kadar pişirin..

1 yorum:

DATLIM

Çok şık görünüyor :)ellerinze sağlık

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

7 Ekim 2010 Perşembe

Milföylü Pidecikler

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 06:44
27.Tarifin Adı: Milföylü Pidecikler
Gönderen: Zeliha

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için tıklayınız.


Malzemeler:
  • yarım paket milföy hamuru
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 250 gr. kıyma
  • 1 adet domates
  • 1 tutam maydonoz
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • tuz
  • taze çekilmiş karabiber
  • üzerine sürmek için yumurta sarısı
  • milföyleri açmak için un ve merdane :)
Yapılışı:
  • Öncelikle tavaya sıvıyağ ve kıymayı alıp kıymanın rengi dönene kadar kavurun.
  • Küp şeklinde doğranmış patatesleri ve soğanları ekleyip patates yumuşayana kadar pişirin.
  • Patatesler yumuşayınca,domatesleri,tuz ve karabiberi ekleyip çevirdikten sonra ocaktan alın.
  • İnce kıyılmış maydonozları da ilave ederek soğumaya bırakın.
  • Tezgah veya düz bir zemine un serpiştirip milföyleri tek tek alıp enine ve boyuna kare şeklinde açın.
  • Açtığınız hamuru ikiye bölün :) Böylelikle hem bir adet milföyden iki adet pidecik elde etmiş oluyorsunuz hem de unladığınız için çok yağlı olmuyor..
  • İkiye böldüğünüz hamurun bir kenarına hazırladığınız kıymalı karışımdan bir kaşık koyup rulo şeklinde sarın.Uçlarını elinizle hafif yapıştırın ve ortasına bıçakla bir çizik atıp hafif açın..Pide şekli verin kısaca.
  • Pidecikleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp,üzerine yumurta sarısı sürün fırınınızın börek ayarında üstü kızarana kadar pişirin..

1 değerli yorum on "Milföylü Pidecikler"

DATLIM on 9 Ekim 2010 23:27 dedi ki...

Çok şık görünüyor :)ellerinze sağlık

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP