1 Kasım 2010 Pazartesi

Balkabaklı Börek

79.Tarifin Adı: Balkabaklı Börek
Gönderen: Nesrinin Mutfağı

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için tıklayınız.


Malzemeler:

Hamur malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1,5 bardak süt
  • 1 paket kabartma tozu(hamur pişerken göz göz kabarsın diye koydum)
  • 500g un(yaklaşık 5 su bardağı)

Açmak için

  • Nişasta

İç malzemesi

  • 1.5kg balkabağı rendelenmiş
  • 2 su bardağı şeker
  • ½ su bardağı sıvıyağ
  • 1 avuç ceviz

Üzerine:

  • Pudra şekeri
Yapılışı:
  • Hamur malzemelerini yoğurup hamurdan 12 adet beze yapın.
  • Bu bezeleri nişasta ile baklava yufkası inceliğinde açıp kağıt üzerine serin.
  • İç malzemesi için kabakla ceviz ve şekeri karıştırın.
  • Kabak şekerle karışınca suyunu salabilir siz suyunu atmayın,suyu hamuru daha da yumuşatıyor.
  • Yufkaların içine önce sıvıyağ sürüp sonra bu harçtan serpip rulo yapın.
  • Yağlanmış tepsiye ortadan başlayarak spiral şeklinde sarın.
  • Bu malzemelerle 2 tepsi çıktı.Fırında pişirin.
  • Pişen böreğin üzerine pudra şekeri serpin.

6 yorum:

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=168642682113532706#publishedcomments

SA.Bende çok severim ellerine sağlık...A.E.O

anneanneninemekleri

Nefis görünüyor,denemek lazım.

sarımutfak-hande

hiç bilmediğim bir lezzet merak ettim doğrusu
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor
sevgiler...

Bulbulunyeri

Tatlım,
bayramda olmadığım için şimdiden bayramın kutlu olsun diyorum.
Sevgiyle kal.

pelince

Çok değişik ve hoş olmuş.. tatlı lezzetleri severim nede olsa;)
ellerine sağlık...

şimdiden iyi bayramlar...

gülcandan

Canim hayirli bayramlar bayramin mübarek olsun öptüm.

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

1 Kasım 2010 Pazartesi

Balkabaklı Börek

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 14:40
79.Tarifin Adı: Balkabaklı Börek
Gönderen: Nesrinin Mutfağı

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için tıklayınız.


Malzemeler:

Hamur malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1,5 bardak süt
  • 1 paket kabartma tozu(hamur pişerken göz göz kabarsın diye koydum)
  • 500g un(yaklaşık 5 su bardağı)

Açmak için

  • Nişasta

İç malzemesi

  • 1.5kg balkabağı rendelenmiş
  • 2 su bardağı şeker
  • ½ su bardağı sıvıyağ
  • 1 avuç ceviz

Üzerine:

  • Pudra şekeri
Yapılışı:
  • Hamur malzemelerini yoğurup hamurdan 12 adet beze yapın.
  • Bu bezeleri nişasta ile baklava yufkası inceliğinde açıp kağıt üzerine serin.
  • İç malzemesi için kabakla ceviz ve şekeri karıştırın.
  • Kabak şekerle karışınca suyunu salabilir siz suyunu atmayın,suyu hamuru daha da yumuşatıyor.
  • Yufkaların içine önce sıvıyağ sürüp sonra bu harçtan serpip rulo yapın.
  • Yağlanmış tepsiye ortadan başlayarak spiral şeklinde sarın.
  • Bu malzemelerle 2 tepsi çıktı.Fırında pişirin.
  • Pişen böreğin üzerine pudra şekeri serpin.

6 değerli yorum on "Balkabaklı Börek"

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=168642682113532706#publishedcomments on 2 Kasım 2010 01:51 dedi ki...

SA.Bende çok severim ellerine sağlık...A.E.O

anneanneninemekleri on 2 Kasım 2010 06:37 dedi ki...

Nefis görünüyor,denemek lazım.

sarımutfak-hande on 3 Kasım 2010 01:43 dedi ki...

hiç bilmediğim bir lezzet merak ettim doğrusu
ellerinize sağlık çok güzel görünüyor
sevgiler...

Bulbulunyeri on 12 Kasım 2010 12:42 dedi ki...

Tatlım,
bayramda olmadığım için şimdiden bayramın kutlu olsun diyorum.
Sevgiyle kal.

pelince on 12 Kasım 2010 13:18 dedi ki...

Çok değişik ve hoş olmuş.. tatlı lezzetleri severim nede olsa;)
ellerine sağlık...

şimdiden iyi bayramlar...

gülcandan on 14 Kasım 2010 14:32 dedi ki...

Canim hayirli bayramlar bayramin mübarek olsun öptüm.

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP