16 Ocak 2011 Pazar

Fırında Kıymalı Rulo Börek



Mutlu ve güzel bir gün dileklerimle herkese günaydın!... (:
Şu an öğlen oldu ama biraz tembellik edip geç kalktım o nedenle benim için henüz sabah oluyor:))
Pazar günlerini çok seviyorum. Bütün aile bir arada kahvaltı yapmak, bütün günümüzü birlikte geçirmek benim çok hoşuma gidiyor.Bütün bir hafta herkes gibi bende pazar gününü iple çekiyorum :)
Biliyorum sizleri zamansızlıktan dolayı biraz ihmal ettim :( Anlayışınıza sığınarak kahvaltıda veya çay saatlerinde yapabileceğiniz hem hafif hem de yumuşacık bir börek ve şu an dinlediğim müzik ile bunu telafi etmek istiyorum.Hepinize ikram ediyorum buyurun sizlerde alın.

Hepinize sağlık,mutluluk dolu günler dileyerek ALLAHA emanet ediyorum....

Malzemeler:
  • 4 tane yufka
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
İçi için:
  • 300 gr kıyma
  • 2 tane domates
  • 1 büyük soğan
  • 2 tane çarliston biber
  • Kimyon,karabiber,
  • Tuz,pulbiber
Yapılışı:
  • Yufkalar bıçakla artı şeklinde 4 eşit parçaya bölünür.
  • İç malzemeler çiğ olarak karıştırılır.
  • Süt,sıvıyağ,yumurta karıştırılır.
  • Yufkanın üzerine sütlü karışım sürülür.
  • Bir ucuna bolca iç malzeme konur.
  • Geniş rulo şeklinde sarılır.
  • Bütün yufkalar bu şekilde hazırlanır.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
  • Çörek otu serperek sıcak fırında pişirin.

erkin koray - sevince | izlesene.com

4 Ocak 2011 Salı

KoLaY KuRaBiYe

Merhaba sevgili blog arkadaşlarım:)
Kızımın hazırladığı bu lezzetli ve bayatlamayan kurabiyeleri
blog arkadaşım Hasret'in Kurabiye etkinliğine yolluyorum.
Hepinize en içten sevgi ve selamlarımı yolluyorum.
ALLAHA EMANET OLUN...

Malzemeler:

  • 125 gr margarin(oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un

Yapılışı:

  • Malzemeler karıştırılarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur oluşturulur.
  • Hamurdan parçalar koparılıp rulo yapılır.
  • Bıçakla verev şeklinde kesilir.
  • 160*170 derecede fırında çok hafif pembeleşene kadar pişirilir.

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

16 Ocak 2011 Pazar

Fırında Kıymalı Rulo Börek

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 01:05 28 değerli yorum


Mutlu ve güzel bir gün dileklerimle herkese günaydın!... (:
Şu an öğlen oldu ama biraz tembellik edip geç kalktım o nedenle benim için henüz sabah oluyor:))
Pazar günlerini çok seviyorum. Bütün aile bir arada kahvaltı yapmak, bütün günümüzü birlikte geçirmek benim çok hoşuma gidiyor.Bütün bir hafta herkes gibi bende pazar gününü iple çekiyorum :)
Biliyorum sizleri zamansızlıktan dolayı biraz ihmal ettim :( Anlayışınıza sığınarak kahvaltıda veya çay saatlerinde yapabileceğiniz hem hafif hem de yumuşacık bir börek ve şu an dinlediğim müzik ile bunu telafi etmek istiyorum.Hepinize ikram ediyorum buyurun sizlerde alın.

Hepinize sağlık,mutluluk dolu günler dileyerek ALLAHA emanet ediyorum....

Malzemeler:
  • 4 tane yufka
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
İçi için:
  • 300 gr kıyma
  • 2 tane domates
  • 1 büyük soğan
  • 2 tane çarliston biber
  • Kimyon,karabiber,
  • Tuz,pulbiber
Yapılışı:
  • Yufkalar bıçakla artı şeklinde 4 eşit parçaya bölünür.
  • İç malzemeler çiğ olarak karıştırılır.
  • Süt,sıvıyağ,yumurta karıştırılır.
  • Yufkanın üzerine sütlü karışım sürülür.
  • Bir ucuna bolca iç malzeme konur.
  • Geniş rulo şeklinde sarılır.
  • Bütün yufkalar bu şekilde hazırlanır.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
  • Çörek otu serperek sıcak fırında pişirin.

erkin koray - sevince | izlesene.com

4 Ocak 2011 Salı

KoLaY KuRaBiYe

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 13:49 21 değerli yorum
Merhaba sevgili blog arkadaşlarım:)
Kızımın hazırladığı bu lezzetli ve bayatlamayan kurabiyeleri
blog arkadaşım Hasret'in Kurabiye etkinliğine yolluyorum.
Hepinize en içten sevgi ve selamlarımı yolluyorum.
ALLAHA EMANET OLUN...

Malzemeler:

  • 125 gr margarin(oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Alabildiği kadar un

Yapılışı:

  • Malzemeler karıştırılarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur oluşturulur.
  • Hamurdan parçalar koparılıp rulo yapılır.
  • Bıçakla verev şeklinde kesilir.
  • 160*170 derecede fırında çok hafif pembeleşene kadar pişirilir.

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP