18 Mart 2012 Pazar

Uzun bir aradan sonra...

Merhaba Kızlaar!

Biliyorum çook uzun bir süredir blogumu ihmal ettim. Gerek iş güç gerekse kızlarımla vakit geçirme çabası tabi en önemlisi hastalığım nedeniyle bloguma yazmaya uzun bir süre ara vermek zorunda kaldım. Bu arada beni merak edip yorum bırakan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Beni unutmayıp yorum bırakmışlar. Sağolsunlar beni çok mutlu ettiler. 4-5 ay önce eklemlerimdeki yoğun ağrılar nedeniyle doktora gittim. Doktor İltihaplı Eklem Romatizmasına yakalandığımı söyledi. Adından da anlaşılacağı gibi eklemlerimdeki iltihaplar dolayısıyla özellikle el ve ayaklarımda inanılmaz ağrılarım vardı.Ve hareketlerim çok kısıtlıydı. Uzun bir tedaviden sonra tamamen iyileşmesem de toparlanmayı başardım. En azından eskisi kadar ağrı kesici kullanmıyorum.RABBİME şükürler olsun ki eskisinden iyiyim.İşime devam edebiliyorum.
Bende bu sabah herkes evdeyken kahvaltıya sıcak sıcak poğaça hazırlamak istedim ve hemen işe koyuldum.Kıyır kıyır, yumuşacık ve ağızda dağılan poğaçalarım nefis oldular. Kahvaltıda çay yerine yazın hazırladığım vişne suyunu kullandım. Çok beğendiğim poğaçalarımın tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.Umarım sizlerde beğenirsiniz.
Hepinizi çok çok öpüyor mutlu pazar ve hayırlı bir hafta diliyorum...

Ya BABBİ!
Verdiğin cana şükür, aldığımız nefese şükür,
Yanımızda olanlara şükür, kıymetimizi bilenlere şükür,
Verdiğin nimetlere şükür, tattığımız güzel şeylere şükür,
Yaşadımız acılara şükür ki daha büyükleri var,
Verdiğin vereceğin her şeye şükürler olsun Ya RABBİ!..

Yüce RABBİM hamd ve şükürle geçireceğimiz ömür ihsan eylesin...
Hayatımızı ölümümüzü hayırlı eylesin...
Çekemeyeceğimiz yükleri her iki alemde yüklemesin...AMİN

Kaşarlı Poğaça


Malzemeler:
  • 5 su bardağı un
  • 2 yumurta [ birini sarısı üzeri için ]
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı erimiş margarin
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • İçi için rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:

  • Maya yaklaşık 1 çay bardağı kadar suyla kabartılır.
  • Diğer malzemeler ilave edilip ele yapışmayan hamur haline gelene dek yoğrulur.
  • Hamur önce ele yapışan bir kıvamda 7-8 dk sonra biraz daha sert kıvama gelecektir.
  • Hamur ağzı kapalı bir kaba alınıp 1 saat ılık bir yerde bekletilir.
  • Kabaran hamurdan istenen büyüklükte parçalar koparılır.
  • Poğaça şekli verilip iyice yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilir.
  • 30 dakika kadar ılık bir yerde tekrar kabarmaları için bekletilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.



Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

18 Mart 2012 Pazar

Uzun bir aradan sonra...

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 06:48 7 değerli yorum
Merhaba Kızlaar!
Biliyorum çook uzun bir süredir blogumu ihmal ettim. Gerek iş güç gerekse kızlarımla vakit geçirme çabası tabi en önemlisi hastalığım nedeniyle bloguma yazmaya uzun bir süre ara vermek zorunda kaldım. Bu arada beni merak edip yorum bırakan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Beni unutmayıp yorum bırakmışlar. Sağolsunlar beni çok mutlu ettiler. 4-5 ay önce eklemlerimdeki yoğun ağrılar nedeniyle doktora gittim. Doktor İltihaplı Eklem Romatizmasına yakalandığımı söyledi. Adından da anlaşılacağı gibi eklemlerimdeki iltihaplar dolayısıyla özellikle el ve ayaklarımda inanılmaz ağrılarım vardı.Ve hareketlerim çok kısıtlıydı. Uzun bir tedaviden sonra tamamen iyileşmesem de toparlanmayı başardım. En azından eskisi kadar ağrı kesici kullanmıyorum.RABBİME şükürler olsun ki eskisinden iyiyim.İşime devam edebiliyorum.
Bende bu sabah herkes evdeyken kahvaltıya sıcak sıcak poğaça hazırlamak istedim ve hemen işe koyuldum.Kıyır kıyır, yumuşacık ve ağızda dağılan poğaçalarım nefis oldular. Kahvaltıda çay yerine yazın hazırladığım vişne suyunu kullandım. Çok beğendiğim poğaçalarımın tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.Umarım sizlerde beğenirsiniz.
Hepinizi çok çok öpüyor mutlu pazar ve hayırlı bir hafta diliyorum...

Ya BABBİ!
Verdiğin cana şükür, aldığımız nefese şükür,
Yanımızda olanlara şükür, kıymetimizi bilenlere şükür,
Verdiğin nimetlere şükür, tattığımız güzel şeylere şükür,
Yaşadımız acılara şükür ki daha büyükleri var,
Verdiğin vereceğin her şeye şükürler olsun Ya RABBİ!..

Yüce RABBİM hamd ve şükürle geçireceğimiz ömür ihsan eylesin...
Hayatımızı ölümümüzü hayırlı eylesin...
Çekemeyeceğimiz yükleri her iki alemde yüklemesin...AMİN

Kaşarlı Poğaça


Malzemeler:
  • 5 su bardağı un
  • 2 yumurta [ birini sarısı üzeri için ]
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı erimiş margarin
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • İçi için rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı:

  • Maya yaklaşık 1 çay bardağı kadar suyla kabartılır.
  • Diğer malzemeler ilave edilip ele yapışmayan hamur haline gelene dek yoğrulur.
  • Hamur önce ele yapışan bir kıvamda 7-8 dk sonra biraz daha sert kıvama gelecektir.
  • Hamur ağzı kapalı bir kaba alınıp 1 saat ılık bir yerde bekletilir.
  • Kabaran hamurdan istenen büyüklükte parçalar koparılır.
  • Poğaça şekli verilip iyice yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilir.
  • 30 dakika kadar ılık bir yerde tekrar kabarmaları için bekletilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.



ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP