FıRıNDa BeZeLYeLi TaVuK
- ½ kilo bezelye
- 1 tane tavuk göğsü
- 2 tane patates
- 2 tane havuç
- 1 tane patlıcan
- 1 tane soğan
- 1 diş sarmısak
- 2 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz, karabiber, kekik
- Tavuk suyu
- Tavuk haşlanıp parçalara ayrılır.
- Soğan yağla kavrulur.
- Tencereye küçük doğranmış patates, havuç ilave edilir.
- Sarmısak, patlıcan, tuz ve baharatlar katılır.
- Bezelye, salça ve su eklenip kısık ateşte pişirilir.
- Fırın tepsisine tavuk etleri yerleştirilir.
- Üzerine pişen sebzeler dökülür.
- Önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk daha pişirilir.
Vaktiniz kısıtlıysa bu yemeği garnitür kullanarak yapabilirsiniz.
Yemeğin fırınlanması şart değil ama fırınlanınca daha lezzetli oluyor.
2 yorum:
adsız çok güzel görünüyor fatma hanım ellerinize saglık en kısa zamanda yapıcam inşallah
güzel bir tarif.Deniycem.
Yorum Gönder