29 Haziran 2010 Salı

HaŞHaŞLı iRMiK TaTLıSı

Herkese selamlar!...
Her zamanki gibi hafta sonunu yine ailemle birlikte geçirdim...
Annemlerin çatı katında ızgara ziyafeti vardı :) Bende bu ziyafete eli boş gitmemek için bulgur köftesi yaptım. Bu gördüğünüz enfes tatlı da ablama ait. Görünüşü kadar lezzetide güzel olan bu tatlının soğuk olarak yenmeside bence yaz günleri için çok ideal. Ben servisle ilgilenirken tatlı çabucak bittiği için resmini çekemedim. Fakat daha önceden de yaptığımız bir tatlı olduğu için
o zaman resmini çekmiş, yayınlamaya fırsat bulamamıştım. Kısmet bu güne imiş :)
Afiyet Olsun...

Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı siyah toz haşhaş
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 vanilya
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
Üzeri İçin:
  • 1 poşet kremşanti
  • 1 su bardağı süt
Yapılışı:
  • Bütün malzemeler karıştırılır.
  • Yağlanmış tepsiye dökülür.
  • 170 derece de pişirilir.
  • Şerbeti hazırlanır.
  • Tatlı sıcakken şerbette ılık dökülür.
  • Kremşanti süt ile çırpılır.
  • Tatlı soğuyunca kremşanti üzerine sürülür.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

29 Haziran 2010 Salı

HaŞHaŞLı iRMiK TaTLıSı

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 02:53
Herkese selamlar!...
Her zamanki gibi hafta sonunu yine ailemle birlikte geçirdim...
Annemlerin çatı katında ızgara ziyafeti vardı :) Bende bu ziyafete eli boş gitmemek için bulgur köftesi yaptım. Bu gördüğünüz enfes tatlı da ablama ait. Görünüşü kadar lezzetide güzel olan bu tatlının soğuk olarak yenmeside bence yaz günleri için çok ideal. Ben servisle ilgilenirken tatlı çabucak bittiği için resmini çekemedim. Fakat daha önceden de yaptığımız bir tatlı olduğu için
o zaman resmini çekmiş, yayınlamaya fırsat bulamamıştım. Kısmet bu güne imiş :)
Afiyet Olsun...

Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı siyah toz haşhaş
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 vanilya
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
Üzeri İçin:
  • 1 poşet kremşanti
  • 1 su bardağı süt
Yapılışı:
  • Bütün malzemeler karıştırılır.
  • Yağlanmış tepsiye dökülür.
  • 170 derece de pişirilir.
  • Şerbeti hazırlanır.
  • Tatlı sıcakken şerbette ılık dökülür.
  • Kremşanti süt ile çırpılır.
  • Tatlı soğuyunca kremşanti üzerine sürülür.

0 değerli yorum on "HaŞHaŞLı iRMiK TaTLıSı"

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP