26 Temmuz 2010 Pazartesi

KaNDiL SiMiDi


Malzemeler:

  • 250 gr. margarin
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un
Üzeri İçin:
  • 1 yumurta akı
  • Susam
Yapılışı:
  • Bütün malzemeler karıştırılıp hamur yapılır.
  • Küçük simitler yapılır.
  • Yumurta akına bulanıp susama batırılır.
  • Yağlı kağıt sarılı tepsiye dizilir.
  • 200 derecede pişirilir.

3 yorum:

umutluhayat

fatoşcum kandilin kutlu olsun.simitler harika

Cafe Pepela

Bilmeyi bilmeden, kendimzi bilmeden daha,Kendini bildiren SENsin bize.Ruhumuza üfledin ruhundan, aşkını üfledin.Şekil verdin şekle sığmayan o sonsuz güzelliğinle ve kalbimiz, verdin.Evet kalbimizi.
Yeter dedin.Bu kuluma yalnız bu kalbi yeter.Onunla yürüyecek, onunla koşacak,onunla konuşacak ve hatta onunla görecek ve bu kalp öyle bir kalptir ki O kalpte yalnız ben olacağım,yere göğe sığmam,mü'min kulumun kalbine sığarım.

Varlığında yok olduğumuz, varlığında kaybolduğumuz, varlığında kendimizi bulduğumuzsun,

Bir değil, bin ömrümüz dahi olsa, bir gözümüzün şükrünü bile veremeyecekse eğer, yaptıklarımız ve yapacaklarımız, Söyle bize Ya Rabbi,
Ya biz bu gönlün şükrünü SANA nasıl verelim?
Her bir amel-i salih ve her bir harf-i Kuran'ın ecrinin sonsuz kere katmerleneceği
''Bu kutlu gecede,derin şükr ve kalbi muhabbetlerle buluşmak,yeniden doğabilmek,rahmet ve bereket pınarından bolca nasiplenebilmek duası ile''

Kandiliniz Kutlu Olsun..

Simitler çok hoş görünüyor,ellerinize sağlık gülüm

Muhabbet ve bereket ile

dokuzuncubulut

Çok severim:)) Kandil simidinin lezzeti bana bir başka güzel gelir... Her zaman yapılmadığı için midir, bilmem ama... Sizin simitlerde çoook güzel ve lezzetli görünüyor.
Ellerinize sağlık, sevgiler...

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

26 Temmuz 2010 Pazartesi

KaNDiL SiMiDi

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 01:57

Malzemeler:
  • 250 gr. margarin
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un
Üzeri İçin:
  • 1 yumurta akı
  • Susam
Yapılışı:
  • Bütün malzemeler karıştırılıp hamur yapılır.
  • Küçük simitler yapılır.
  • Yumurta akına bulanıp susama batırılır.
  • Yağlı kağıt sarılı tepsiye dizilir.
  • 200 derecede pişirilir.

3 değerli yorum on "KaNDiL SiMiDi"

umutluhayat on 26 Temmuz 2010 05:39 dedi ki...

fatoşcum kandilin kutlu olsun.simitler harika

Cafe Pepela on 26 Temmuz 2010 07:30 dedi ki...

Bilmeyi bilmeden, kendimzi bilmeden daha,Kendini bildiren SENsin bize.Ruhumuza üfledin ruhundan, aşkını üfledin.Şekil verdin şekle sığmayan o sonsuz güzelliğinle ve kalbimiz, verdin.Evet kalbimizi.
Yeter dedin.Bu kuluma yalnız bu kalbi yeter.Onunla yürüyecek, onunla koşacak,onunla konuşacak ve hatta onunla görecek ve bu kalp öyle bir kalptir ki O kalpte yalnız ben olacağım,yere göğe sığmam,mü'min kulumun kalbine sığarım.

Varlığında yok olduğumuz, varlığında kaybolduğumuz, varlığında kendimizi bulduğumuzsun,

Bir değil, bin ömrümüz dahi olsa, bir gözümüzün şükrünü bile veremeyecekse eğer, yaptıklarımız ve yapacaklarımız, Söyle bize Ya Rabbi,
Ya biz bu gönlün şükrünü SANA nasıl verelim?
Her bir amel-i salih ve her bir harf-i Kuran'ın ecrinin sonsuz kere katmerleneceği
''Bu kutlu gecede,derin şükr ve kalbi muhabbetlerle buluşmak,yeniden doğabilmek,rahmet ve bereket pınarından bolca nasiplenebilmek duası ile''

Kandiliniz Kutlu Olsun..

Simitler çok hoş görünüyor,ellerinize sağlık gülüm

Muhabbet ve bereket ile

dokuzuncubulut on 28 Temmuz 2010 04:21 dedi ki...

Çok severim:)) Kandil simidinin lezzeti bana bir başka güzel gelir... Her zaman yapılmadığı için midir, bilmem ama... Sizin simitlerde çoook güzel ve lezzetli görünüyor.
Ellerinize sağlık, sevgiler...

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP