27 Eylül 2010 Pazartesi

Mıhlama

8.Tarifin Adı: Mıhlama
Gönderen: papatya68.blogspot.com/

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için papatya68.blogspot.com/


  • Önce bir adet bakır,teflon veya çelik tavaya ihtiyacımız var sonra tavaya yarım su bardağı su koyup kaynatıyoruz
  • Su kaynayıncaya kadar başka bir kapta 2 veya 3 yemek kaşığı tereyağı eritip hazır bekletiyoruz.
  • Tavadaki suyumuz kaynayınca içine 1 yemek kaşığı dolu dolu unu yavaş yavaş ekleyip çırpıcı veya tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırıp topaklanmasını engelliyoruz koyu bir muhallebi kıvamını alınca hemen 1 kase tel peyniri yada rendelenmiş kaşar peynir ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • 1 adet yumurta sarısını çırpıp üzerine orta kısımdan yayıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  • Bu arada her yerine erittiğimiz tereyağını bolca gezdiriyoruz ve ateşten alıp sıcak olarak hemen servis ediyoruz ekmek banıp afiyetle yiyoruz:)

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

27 Eylül 2010 Pazartesi

Mıhlama

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 08:25
8.Tarifin Adı: Mıhlama
Gönderen: papatya68.blogspot.com/

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için papatya68.blogspot.com/


  • Önce bir adet bakır,teflon veya çelik tavaya ihtiyacımız var sonra tavaya yarım su bardağı su koyup kaynatıyoruz
  • Su kaynayıncaya kadar başka bir kapta 2 veya 3 yemek kaşığı tereyağı eritip hazır bekletiyoruz.
  • Tavadaki suyumuz kaynayınca içine 1 yemek kaşığı dolu dolu unu yavaş yavaş ekleyip çırpıcı veya tahta kaşıkla hızlı hızlı karıştırıp topaklanmasını engelliyoruz koyu bir muhallebi kıvamını alınca hemen 1 kase tel peyniri yada rendelenmiş kaşar peynir ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • 1 adet yumurta sarısını çırpıp üzerine orta kısımdan yayıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  • Bu arada her yerine erittiğimiz tereyağını bolca gezdiriyoruz ve ateşten alıp sıcak olarak hemen servis ediyoruz ekmek banıp afiyetle yiyoruz:)

0 değerli yorum on "Mıhlama"

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP