2 Ekim 2010 Cumartesi

Ekmek Mantısı

21.Tarifin Adı: Ekmek Mantısı
Gönderen: cafepepela.blogspot.com/

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için cafepepela.blogspot.com/


Malzemeler:

  • 1 bayat ekmek
  • 1 büyük veya 2 küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber,kırmızı biber,nane..
  • (ben baharat sevdalısı olduğum için ne varsa katıyorum:)
  • Kıvamını ayarlamak için yarım çay bardağı kadar su.
  • Üzerine
  • Yoğurt
  • Sos:
  • Salça ve yağ
  • (dilerseniz toz biber)
Yapılışı:
  • Ekmekleri robotta iyice çekiyoruz.
  • Soğanımızı da ince ince rendeliyoruz.
  • Ekmek,soğan,yumurta,baharatları yoğuruyoruz,biraz su katıyoruz,kuru kalmaması gerekiyor,aksi halde dağılır..
  • Hazırladığımız köfte harcından,orta büyüklükte toplar yapıyoruz.
  • Bir litre et / tavuk suyunu orta boy tencerede kaynatıyoruz (et suyu yoksa,bulyon katabilirsiniz)
  • Köftelerimizi kaynayan suya atıyoruz,10-15 dakika pişiriyoruz.
  • Köftelerimizi alıp,suyunu süzdürüyoruz,tavada kızarttığımız yağda 2-3 dakika kızartıyoruz.. (Biz böyle sevdiğimiz için ,kızartıyorum,aslında sadece haşlanması yetiyor.
  • Servis tabağımızı,mis kokulu köftelerimizi alıyor,üzerine bol yoğurt döküyoruz..
  • Minik bir tavada kızdırdığımız sosu da üzerine cızlatarak döküyoruz :)

1 yorum:

Bir Terazi Kizi...

Tüm tarifler ve emeklerin icin cok tesekkürler...

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

2 Ekim 2010 Cumartesi

Ekmek Mantısı

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 04:09
21.Tarifin Adı: Ekmek Mantısı
Gönderen: cafepepela.blogspot.com/

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için cafepepela.blogspot.com/


Malzemeler:
  • 1 bayat ekmek
  • 1 büyük veya 2 küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber,kırmızı biber,nane..
  • (ben baharat sevdalısı olduğum için ne varsa katıyorum:)
  • Kıvamını ayarlamak için yarım çay bardağı kadar su.
  • Üzerine
  • Yoğurt
  • Sos:
  • Salça ve yağ
  • (dilerseniz toz biber)
Yapılışı:
  • Ekmekleri robotta iyice çekiyoruz.
  • Soğanımızı da ince ince rendeliyoruz.
  • Ekmek,soğan,yumurta,baharatları yoğuruyoruz,biraz su katıyoruz,kuru kalmaması gerekiyor,aksi halde dağılır..
  • Hazırladığımız köfte harcından,orta büyüklükte toplar yapıyoruz.
  • Bir litre et / tavuk suyunu orta boy tencerede kaynatıyoruz (et suyu yoksa,bulyon katabilirsiniz)
  • Köftelerimizi kaynayan suya atıyoruz,10-15 dakika pişiriyoruz.
  • Köftelerimizi alıp,suyunu süzdürüyoruz,tavada kızarttığımız yağda 2-3 dakika kızartıyoruz.. (Biz böyle sevdiğimiz için ,kızartıyorum,aslında sadece haşlanması yetiyor.
  • Servis tabağımızı,mis kokulu köftelerimizi alıyor,üzerine bol yoğurt döküyoruz..
  • Minik bir tavada kızdırdığımız sosu da üzerine cızlatarak döküyoruz :)

1 değerli yorum on "Ekmek Mantısı"

Bir Terazi Kizi... on 2 Ekim 2010 04:38 dedi ki...

Tüm tarifler ve emeklerin icin cok tesekkürler...

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP