11 Ekim 2010 Pazartesi

Yalancı Su Böreği

33.Tarifin Adı: Yalancı Su Böreği
Gönderen: leylailekahvesohbeti.blogspot.com/

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için tıklayınız.


Malzemeler:

  • 6 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 4 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kalıp beyaz peynir ( 500 gr)
  • Yarım demet maydonoz

Yapılışı:
  • Süt , sıvıyağ , su , 1 adet yumurta ve 2. yumurtanın akı derin bir kasede çırpılır.
  • Beyaz peynir ve kıyılmış maydonoz karıştırılır,tuz ilave edilir.
  • Tepsinin içi sıvıyağ ile yağlanır.İlk yufka düzgün bir şekilde tepsinin tabanına yayılır.
  • İkinci yufka hazırlanan sütlü harcın içine daldırılıp heryeri bu sıvı ile ıslatılır ve ilk yufkanın üzerine biraz buruşuk kalacak şekilde yayılır.
  • İkinci yufka için yapılan işlemin aynısı 3. yufka içinde yapılır.Üzerine peynirli harç ilave edilip eşit şekilde dağıtılır.
  • 4. - 5. ve 6. yufka da diğerleri gibi sütlü harcın içinde daldırılıp tepsiye buruşuk kalacak şekilde serilir.
  • Yufkalar bittikten sonra börek dilimlenir.Kalan sütlü harcınız varsa (ki hiç kalmamış olması gerekir) bu aşamada dilimlerin üzerinde gezdirebilirsiniz.
  • Eğer hemen pişirmeniz gerekiyorsa önce yumurtanın sarısı sürülüp,ardından eritilmiş tereyağı böreğin üzerine dökülür.Ama burda püf noktası böreğin en azından 3-4 saat ( tercihen 1 gece) buzdolabında bekletilmesidir.Eğer börek buzdolabında bekletilirse süt ve suyu iyice içerisine çekecek ve nerdeyse gerçek su böreği tadını bu sayede verecektir.Böreği buz dolabında bekletecekseniz sakın yumurta sarısı sürmeyin,tepsinin üzerini streç filmle sarın ve bozdolabına yerleştirin.
  • Dolapta bekletilmiş böreğin üzerine şimdi yumurta sarısı sürebilir,ardından tereyağını eritip her yerine bulaşacak şekilde üzerinde gezdirebilir ve 200 derecede ısıtılmış fırında böreği pişirebilirsiniz.
  • Ben kahvaltı için yapacağım zaman akşamdan hazırlayıp sabah pişiriyorum.Veya gündüz hazırlayıp akşam pişirerek de misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

11 Ekim 2010 Pazartesi

Yalancı Su Böreği

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 11:34
33.Tarifin Adı: Yalancı Su Böreği
Gönderen: leylailekahvesohbeti.blogspot.com/

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için tıklayınız.


Malzemeler:
  • 6 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 4 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kalıp beyaz peynir ( 500 gr)
  • Yarım demet maydonoz

Yapılışı:
  • Süt , sıvıyağ , su , 1 adet yumurta ve 2. yumurtanın akı derin bir kasede çırpılır.
  • Beyaz peynir ve kıyılmış maydonoz karıştırılır,tuz ilave edilir.
  • Tepsinin içi sıvıyağ ile yağlanır.İlk yufka düzgün bir şekilde tepsinin tabanına yayılır.
  • İkinci yufka hazırlanan sütlü harcın içine daldırılıp heryeri bu sıvı ile ıslatılır ve ilk yufkanın üzerine biraz buruşuk kalacak şekilde yayılır.
  • İkinci yufka için yapılan işlemin aynısı 3. yufka içinde yapılır.Üzerine peynirli harç ilave edilip eşit şekilde dağıtılır.
  • 4. - 5. ve 6. yufka da diğerleri gibi sütlü harcın içinde daldırılıp tepsiye buruşuk kalacak şekilde serilir.
  • Yufkalar bittikten sonra börek dilimlenir.Kalan sütlü harcınız varsa (ki hiç kalmamış olması gerekir) bu aşamada dilimlerin üzerinde gezdirebilirsiniz.
  • Eğer hemen pişirmeniz gerekiyorsa önce yumurtanın sarısı sürülüp,ardından eritilmiş tereyağı böreğin üzerine dökülür.Ama burda püf noktası böreğin en azından 3-4 saat ( tercihen 1 gece) buzdolabında bekletilmesidir.Eğer börek buzdolabında bekletilirse süt ve suyu iyice içerisine çekecek ve nerdeyse gerçek su böreği tadını bu sayede verecektir.Böreği buz dolabında bekletecekseniz sakın yumurta sarısı sürmeyin,tepsinin üzerini streç filmle sarın ve bozdolabına yerleştirin.
  • Dolapta bekletilmiş böreğin üzerine şimdi yumurta sarısı sürebilir,ardından tereyağını eritip her yerine bulaşacak şekilde üzerinde gezdirebilir ve 200 derecede ısıtılmış fırında böreği pişirebilirsiniz.
  • Ben kahvaltı için yapacağım zaman akşamdan hazırlayıp sabah pişiriyorum.Veya gündüz hazırlayıp akşam pişirerek de misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

0 değerli yorum on "Yalancı Su Böreği"

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP