1 Kasım 2010 Pazartesi

Bişi

72.Tarifin Adı: Bişi
Gönderen: Elzemin Mutfağı

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için tıklayınız.


Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz
  • Un
  • açmak ve de kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:

  • Hamurumuz ele yapışmayacak kıvamda yoğrulur ve 10-15 dk dinlendirilir.
  • Cevizden daha küçük bezelere ayrılıp merdaneyle daire şeklinde açılır.
  • Pişerken daha kolay kabarması için bıçakla kesilir ve 10 dk daha mayalanmaya bırakılır.(Açma işleminde az miktarda yağ kullanıyorum un yerine.Çünkü un kızarırken yanma oluyor ve bu da yağın kalitesini düşürüyor.Dolayısıyla bu yöntem daha sağlıklı.)
  • Ocağın ateşi harlı olursa dışı kızarır ve de içi çiğ kalır,kısık olursa hamur sertleşir.
  • Orta ayara getirmek lazım.
  • Çocuklar için arasıra yaptığım ve çoğunuzun bildiğinden emin olduğum bildiği bir tarifi paylaşmak istedim.Afiyetler olsun.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

1 Kasım 2010 Pazartesi

Bişi

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 13:53
72.Tarifin Adı: Bişi
Gönderen: Elzemin Mutfağı

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için tıklayınız.


Malzemeler:
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz
  • Un
  • açmak ve de kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:

  • Hamurumuz ele yapışmayacak kıvamda yoğrulur ve 10-15 dk dinlendirilir.
  • Cevizden daha küçük bezelere ayrılıp merdaneyle daire şeklinde açılır.
  • Pişerken daha kolay kabarması için bıçakla kesilir ve 10 dk daha mayalanmaya bırakılır.(Açma işleminde az miktarda yağ kullanıyorum un yerine.Çünkü un kızarırken yanma oluyor ve bu da yağın kalitesini düşürüyor.Dolayısıyla bu yöntem daha sağlıklı.)
  • Ocağın ateşi harlı olursa dışı kızarır ve de içi çiğ kalır,kısık olursa hamur sertleşir.
  • Orta ayara getirmek lazım.
  • Çocuklar için arasıra yaptığım ve çoğunuzun bildiğinden emin olduğum bildiği bir tarifi paylaşmak istedim.Afiyetler olsun.

0 değerli yorum on "Bişi"

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP