14 Aralık 2010 Salı

EtLi KaPaMa


Merhaba Canlarımmm :)
Herkese iyi geceler. Bugün Rumeli yöresine ait olan kapamayla karşınızdayım.Etli Kapamayı Bulgaristan göçmeni olan kayınvalidemden öğrendim.Kapama yöresel yemeklerinden biridir.Bayram gibi özel günlerde sık sık sofralarda bulunan bir lezzettir.Şimdi uzun uzun anlatmak isterdim ama çok uykum geldi:) Yarın sabah erken kalkıp işe gitmek var:(
Bu yöresel lezzeti Kurban Bayramı Sofraları etkinliğine ev sahibeliği yapan Sevgili Özlem e yolluyorum.Arkadaşıma kolaylıklar diliyorum.
Herkese en içten sevgilerimi yolluyorum...
Tarifim şöyle:


Malzemeler:

  • 1 kilo dana eti
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı sıcak et suyu
  • Sıvıyağ
Yapılışı:
  • İri parçalara bölünmüş ete 5 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  • Tepsiye sıvıyağ dökülür, yıkanıp süzülen pirinç ilave edilir.
  • Sürekli karıştırarak kavrulur.
  • Üzerine haşlanmış eti yerleştirilir.
  • Sıcak et suyu ve tuz ilave edilir.
  • Etli pilav önceden 200 derece ısıtılmış fırında suyu çekene kadar pişirilir.
Sıcak olarak servis yapılır.

16 yorum:

GÖNÜL

sevgili fatoş şu an sabahın sekizi ama yemek çok iştah açıcı görünüyor fırında pişmesi ilginç geldi deneyeceğim sevgiler

umutluhayat

ellerine sağlık fatoşcum çok lezzetli göünüyor.

mutfagabuyrun

pilav çok güzel olmuş arkadaşım.pilavı görünce hiç dayanamam.ne de olsa pirinç memleketinde yaşıyorum.ellerine sağlık öpüyorum.

mintinin dünyası

ellerine sağlık arkadaşım.inanılmaz leziz görünüyor.maharetlisin hep derim:))

AKDENİZ AKŞAMLARI

Ellerıne saglık canım .Cok lezzetlı oluyor bende burda ogrendım cok yaparım.Sevgıler...

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=168642682113532706#publishedcomments

sa.Çok nefis görünüyor afiyet olsun...A.E.O

anneanneninemekleri

Ellerine sağlık nefis olmuş.Sevgiler

Unknown

Çok severim çokk benimde kayınvaldem Bulgaristan göçmeni oda yapar bu yemeği...
Ellerine sağlık
Sevgiler.

Banu

Canım nefis olmuş yanında ayranla ne de güzel olur hımmm ellerine sağlık... sevgilerimle...

Banu

Canım nefis olmuş yanında ayranla ne de güzel olur hımmm ellerine sağlık... sevgilerimle...

lezzet sefasi

Harika gorunuyor bu kapama.Elelrine saglik arkadasim.
Pirincler ne kadar beyaz gorunuyor oyle.

Unknown

bizde de göçmenlik var yaparız ve çok severim,ellerine sağlık canım.sevgiler.

dokuzuncubulut

Her nasıl yapılırsa yapılsın, çok severim. Ellerine sağlık arkadaşım.

Özgen

Merhaba ellerinize sağlık.Ben de koyu bir Trakyalı olarak bu yemeği çok sevenlerdenim.Annaciğim bize de bayramlarda muhakkak yapar.Ben de tavukla yaparım.Canım çekti vallahi.Sevgiler...

gulbahcesi

Eline sağlık çok lezzetli görünüyor.. biz küçükken ananem yapardı bu yemeği ne lezzetli olurdu..

Selma - DUSBAHCESI

Et yemeklerini cok severim, ellerine saglik. Guzel bir yemek olmus.

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

14 Aralık 2010 Salı

EtLi KaPaMa

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 11:18

Merhaba Canlarımmm :)
Herkese iyi geceler. Bugün Rumeli yöresine ait olan kapamayla karşınızdayım.Etli Kapamayı Bulgaristan göçmeni olan kayınvalidemden öğrendim.Kapama yöresel yemeklerinden biridir.Bayram gibi özel günlerde sık sık sofralarda bulunan bir lezzettir.Şimdi uzun uzun anlatmak isterdim ama çok uykum geldi:) Yarın sabah erken kalkıp işe gitmek var:(
Bu yöresel lezzeti Kurban Bayramı Sofraları etkinliğine ev sahibeliği yapan Sevgili Özlem e yolluyorum.Arkadaşıma kolaylıklar diliyorum.
Herkese en içten sevgilerimi yolluyorum...
Tarifim şöyle:


Malzemeler:
  • 1 kilo dana eti
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı sıcak et suyu
  • Sıvıyağ
Yapılışı:
  • İri parçalara bölünmüş ete 5 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  • Tepsiye sıvıyağ dökülür, yıkanıp süzülen pirinç ilave edilir.
  • Sürekli karıştırarak kavrulur.
  • Üzerine haşlanmış eti yerleştirilir.
  • Sıcak et suyu ve tuz ilave edilir.
  • Etli pilav önceden 200 derece ısıtılmış fırında suyu çekene kadar pişirilir.
Sıcak olarak servis yapılır.

16 değerli yorum on "EtLi KaPaMa"

GÖNÜL on 14 Aralık 2010 21:44 dedi ki...

sevgili fatoş şu an sabahın sekizi ama yemek çok iştah açıcı görünüyor fırında pişmesi ilginç geldi deneyeceğim sevgiler

umutluhayat on 15 Aralık 2010 00:12 dedi ki...

ellerine sağlık fatoşcum çok lezzetli göünüyor.

mutfagabuyrun on 15 Aralık 2010 00:30 dedi ki...

pilav çok güzel olmuş arkadaşım.pilavı görünce hiç dayanamam.ne de olsa pirinç memleketinde yaşıyorum.ellerine sağlık öpüyorum.

mintinin dünyası on 15 Aralık 2010 05:36 dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım.inanılmaz leziz görünüyor.maharetlisin hep derim:))

AKDENİZ AKŞAMLARI on 15 Aralık 2010 10:20 dedi ki...

Ellerıne saglık canım .Cok lezzetlı oluyor bende burda ogrendım cok yaparım.Sevgıler...

https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=168642682113532706#publishedcomments on 15 Aralık 2010 11:50 dedi ki...

sa.Çok nefis görünüyor afiyet olsun...A.E.O

anneanneninemekleri on 15 Aralık 2010 12:43 dedi ki...

Ellerine sağlık nefis olmuş.Sevgiler

Unknown on 16 Aralık 2010 03:33 dedi ki...

Çok severim çokk benimde kayınvaldem Bulgaristan göçmeni oda yapar bu yemeği...
Ellerine sağlık
Sevgiler.

Banu on 16 Aralık 2010 11:40 dedi ki...

Canım nefis olmuş yanında ayranla ne de güzel olur hımmm ellerine sağlık... sevgilerimle...

Banu on 16 Aralık 2010 11:40 dedi ki...

Canım nefis olmuş yanında ayranla ne de güzel olur hımmm ellerine sağlık... sevgilerimle...

lezzet sefasi on 16 Aralık 2010 12:31 dedi ki...

Harika gorunuyor bu kapama.Elelrine saglik arkadasim.
Pirincler ne kadar beyaz gorunuyor oyle.

Unknown on 17 Aralık 2010 03:42 dedi ki...

bizde de göçmenlik var yaparız ve çok severim,ellerine sağlık canım.sevgiler.

dokuzuncubulut on 17 Aralık 2010 10:18 dedi ki...

Her nasıl yapılırsa yapılsın, çok severim. Ellerine sağlık arkadaşım.

Özgen on 23 Aralık 2010 02:02 dedi ki...

Merhaba ellerinize sağlık.Ben de koyu bir Trakyalı olarak bu yemeği çok sevenlerdenim.Annaciğim bize de bayramlarda muhakkak yapar.Ben de tavukla yaparım.Canım çekti vallahi.Sevgiler...

gulbahcesi on 24 Aralık 2010 05:27 dedi ki...

Eline sağlık çok lezzetli görünüyor.. biz küçükken ananem yapardı bu yemeği ne lezzetli olurdu..

Selma - DUSBAHCESI on 27 Aralık 2010 03:45 dedi ki...

Et yemeklerini cok severim, ellerine saglik. Guzel bir yemek olmus.

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP