• Margarin,un,sıvıyağ,yoğurt,süt ve kabartma tozu karıştırılıp yoğurulur.
  • Hamur 3 eşit parçaya ayırılır.Her parça açılır.
  • Açılan hamur 8 eşit parçaya bölünür.
  • İç malzemesi için elmalar soyulup rendelenir.
  • Şekerle suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Elmalara istenirse tarçınla birlikte ceviz ilave edilir.
  • Üçgen kesilen hamurun geniş tarafına iç konur.
  • Kenarı kapatılıp sigara böreği gibi sarılır.
  • Elmalı kurabiyeler yağlanıp unlanmış tepsiye dizilir.
  • 170 derece fırında pişirilir.
  • Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
  • Bu ölçülerle bir tepsi kurabiye çıkıyor.

Afiyet olsun...