Pages

22 Mayıs 2011 Pazar

Kabak Tatlısı




Güzel bir hafta sonundan herkese kucak dolusu sevgiler...
Uzun zamandır tarif yayınlamıyordum.Beni merak edip soran arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.İşlerimin yoğunluğu demek istemiyorum, sadece şu sıralar canım pek istemiyor.Sanırım biraz yoruldum.Evin işi, çalışma hayatı derken inanılmaz yoruluyorum.Birde 10 yıl gibi uzun bir aradan sonra işe başlayınca bu tempoya alışmak daha da zor oluyor sanırım.Tabi bu tempoya birde yaş eklenince :) Neyse hep kendimden bahsettim birazda sizleri sorayım.Nasılsınız? Günler nasıl geçiyor ? :) En kısa zamanda hepinizi ziyaret etmek istiyorum.
Bugün sizlerle çok sevdiğim Kabak Tatlısı tarifimi paylaşmak istiyorum.

RABBİM GÖNLÜNÜZDEN GECENİ HAKKINIZDA HAYIR ETSİN.HAKKINIZDA OLANI GÖNLÜNÜZÜ RAZI EYLESİN.AMİN.

Malzemeler:

  • 2 kilo balkabağı
  • 1 kilo şeker
  • 5-6 tane karanfil
  • vanilya
Üzeri için:
  • Ceviz veya hindistan cevizi
Yapılışı:
  • Kabağı iri iri dilimledikten sonra soyup, çekirdeklerini çıkartın.
  • Yıkadıktan sonra 2 parmak genişliğinde doğrayın.
  • Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin.
  • Bir gece ağzı kapalı olarak bekletin.
  • Bu bekleme sırasında kabak su salacağından pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok.
  • Geceden beklettiğiniz kabağı kısık ateşte yumuşayana dek pişirin.
  • Pişirirken karanfil ve vanilya ilave edin.
  • Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir süre de kapağı açık olarak pişirin.
  • Soğuduktan sonra servis tabağına alın.
  • Üzerine dövülmüş ceviz veya hindistan cevizi serpip, servis yapın.

Not:Eğer denemediyseniz kabak tatlısının üzerine tahin döküp yemenizi tavsiye ediyorum.

13 yorum:

  1. Ellerine sağlık çok severim,nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Bu aralar ben de aynı duygular içindeyim. Arada mola vermek lazım herhalde:))
    Kabak tatlısını çok severim, çok da lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Canim uzun zaman oldu yoktun .Nerelerdesin ellerine emeklerine saglik hos geldin tektar.Hayirli aksamlar diliyorum öptüm.

    YanıtlaSil
  4. Hoşgeldin canım,bu aralar bende sık güncelleyemiyorum blogumu.
    Kabak tatlısı nefis görünüyor.Tahinlisini ben denedim,fena degil.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Kabak tatlısına bayılırım,çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Bayılırım kabağa en sevdiğim tatlılardan biridir ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Canım, hoşgeldin. Ellerine sağlık olsun. Çok leziz görünüyor. Şifa olsun, sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Bugün aklıma geldi gidip almalı kabak tatlısı yapmalı dıye,baktımkı sen hazırlamışsın.

    kaldıysa alabılırmıyım?nefis gözüküyor çünki,üzerine biraz da tahin...off yemede yanında yat cınsınden.

    ellerine sağlık.


    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Canım,
    bir problem olmadığına sevindim. İşe başlamana da sevindim.Hayırlı olsun. Kısa sürede alışırsın.
    Ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.Kızımın en sevdiği tatlıdır.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  10. Çok severim kabak tatlısını.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Fatoşcuğum seni çok iyi anlıyorum yıl da az değil be.. kabak talısını çok severiz bu klış çok fazla alığp tüketemedik,nedeni ise çok iyi kabak bulup alamadık. eline sağlık sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  12. neden olmasin:)

    YanıtlaSil
  13. bayılırım kabak tatlısına ellerine sağlık...

    YanıtlaSil