Pages

18 Ağustos 2011 Perşembe

Tavuklu Pilav


Sesimi duyurabildiğim herkese günaydın, hayırlı sabahlar...
İçinde bulunduğumuz başı RAHMET ortası MERHAMET sonu ise CEHENNEM'den azad olan Ramazan ayınız ve cumanız mübarek olsun.Rabbim tuttuğumuz oruçları, yaptığımız ibadetleri yüksek huzurundan boş çevirmesin. (Amin)

Malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 bütün tavuk
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
Yapılışı:
  • Pirinçler ılık suda 20 dk bekletilir.
  • Birkaç kez yıkanıp süzülür.
  • Tavuk etleri haşlanıp didilir.
  • Çok az sıvıyağda pirinçler tuz ilave edilip kavrulur.
  • Tavuk etleri ve tavuk suyu ilave edilir.
  • Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.



7 yorum:

  1. Canim hayirli ramazanlar nasilsin iyimisin ? Ellerine saglik hayirli iftarlar öptüm♥♥♥

    YanıtlaSil
  2. Herzaman sevilen bir lezzet ellerine sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  3. tavuklu pilav çok lezzetli gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.
    Hayırlı Ramazanlar....

    YanıtlaSil
  4. ablacığım ellerine sağlık.tavuklu pilav benim en sevdiğimdir.inan günlerce üstüste sadece tavuklu pilav yiyebilirim.nefis de yapmışsın zaten.ellerine sağlık.hayırlı iftarlar.

    YanıtlaSil
  5. çok severim tavuklu pilavı. ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  6. Fatoşcum merhaba:) Aman aman blogunu çok özlemişim yeni şekli çok daha hoş olmuş iyi günlerde kullan canım.
    Pilav nefis kek hımmm görünüyor ellerine sağlık afiyet şeker olsun. kocaman öptüm:)

    YanıtlaSil
  7. Üç öğün olsa yerim sanırım en güzel bişey tavuklu pilav harika görünüyor ellerinize sağlık;)

    YanıtlaSil