EtLi KaPaMa
Merhaba Canlarımmm :)
Herkese iyi geceler. Bugün Rumeli yöresine ait olan kapamayla karşınızdayım.Etli Kapamayı Bulgaristan göçmeni olan kayınvalidemden öğrendim.Kapama yöresel yemeklerinden biridir.Bayram gibi özel günlerde sık sık sofralarda bulunan bir lezzettir.Şimdi uzun uzun anlatmak isterdim ama çok uykum geldi:) Yarın sabah erken kalkıp işe gitmek var:(
Bu yöresel lezzeti Kurban Bayramı Sofraları etkinliğine ev sahibeliği yapan Sevgili Özlem e yolluyorum.Arkadaşıma kolaylıklar diliyorum.
Herkese en içten sevgilerimi yolluyorum...
Tarifim şöyle:
Malzemeler:
- 1 kilo dana eti
- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı sıcak et suyu
- Sıvıyağ
- İri parçalara bölünmüş ete 5 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlanır.
- Tepsiye sıvıyağ dökülür, yıkanıp süzülen pirinç ilave edilir.
- Sürekli karıştırarak kavrulur.
- Üzerine haşlanmış eti yerleştirilir.
- Sıcak et suyu ve tuz ilave edilir.
- Etli pilav önceden 200 derece ısıtılmış fırında suyu çekene kadar pişirilir.
16 yorum:
sevgili fatoş şu an sabahın sekizi ama yemek çok iştah açıcı görünüyor fırında pişmesi ilginç geldi deneyeceğim sevgiler
ellerine sağlık fatoşcum çok lezzetli göünüyor.
pilav çok güzel olmuş arkadaşım.pilavı görünce hiç dayanamam.ne de olsa pirinç memleketinde yaşıyorum.ellerine sağlık öpüyorum.
ellerine sağlık arkadaşım.inanılmaz leziz görünüyor.maharetlisin hep derim:))
Ellerıne saglık canım .Cok lezzetlı oluyor bende burda ogrendım cok yaparım.Sevgıler...
sa.Çok nefis görünüyor afiyet olsun...A.E.O
Ellerine sağlık nefis olmuş.Sevgiler
Çok severim çokk benimde kayınvaldem Bulgaristan göçmeni oda yapar bu yemeği...
Ellerine sağlık
Sevgiler.
Canım nefis olmuş yanında ayranla ne de güzel olur hımmm ellerine sağlık... sevgilerimle...
Canım nefis olmuş yanında ayranla ne de güzel olur hımmm ellerine sağlık... sevgilerimle...
Harika gorunuyor bu kapama.Elelrine saglik arkadasim.
Pirincler ne kadar beyaz gorunuyor oyle.
bizde de göçmenlik var yaparız ve çok severim,ellerine sağlık canım.sevgiler.
Her nasıl yapılırsa yapılsın, çok severim. Ellerine sağlık arkadaşım.
Merhaba ellerinize sağlık.Ben de koyu bir Trakyalı olarak bu yemeği çok sevenlerdenim.Annaciğim bize de bayramlarda muhakkak yapar.Ben de tavukla yaparım.Canım çekti vallahi.Sevgiler...
Eline sağlık çok lezzetli görünüyor.. biz küçükken ananem yapardı bu yemeği ne lezzetli olurdu..
Et yemeklerini cok severim, ellerine saglik. Guzel bir yemek olmus.
Yorum Gönder