30 Mayıs 2010 Pazar

FıRıNDa BeZeLYeLi TaVuK




Malzemeler:

  • ½ kilo bezelye
  • 1 tane tavuk göğsü
  • 2 tane patates
  • 2 tane havuç
  • 1 tane patlıcan
  • 1 tane soğan
  • 1 diş sarmısak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz, karabiber, kekik
  • Tavuk suyu
Yapılışı:
  • Tavuk haşlanıp parçalara ayrılır.
  • Soğan yağla kavrulur.
  • Tencereye küçük doğranmış patates, havuç ilave edilir.
  • Sarmısak, patlıcan, tuz ve baharatlar katılır.
  • Bezelye, salça ve su eklenip kısık ateşte pişirilir.
  • Fırın tepsisine tavuk etleri yerleştirilir.
  • Üzerine pişen sebzeler dökülür.
  • Önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk daha pişirilir.

Vaktiniz kısıtlıysa bu yemeği garnitür kullanarak yapabilirsiniz.
Yemeğin fırınlanması şart değil ama fırınlanınca daha lezzetli oluyor.

2 yorum:

Adsız

adsız çok güzel görünüyor fatma hanım ellerinize saglık en kısa zamanda yapıcam inşallah

seyabb

güzel bir tarif.Deniycem.

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

30 Mayıs 2010 Pazar

FıRıNDa BeZeLYeLi TaVuK

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 23:08



Malzemeler:
  • ½ kilo bezelye
  • 1 tane tavuk göğsü
  • 2 tane patates
  • 2 tane havuç
  • 1 tane patlıcan
  • 1 tane soğan
  • 1 diş sarmısak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz, karabiber, kekik
  • Tavuk suyu
Yapılışı:
  • Tavuk haşlanıp parçalara ayrılır.
  • Soğan yağla kavrulur.
  • Tencereye küçük doğranmış patates, havuç ilave edilir.
  • Sarmısak, patlıcan, tuz ve baharatlar katılır.
  • Bezelye, salça ve su eklenip kısık ateşte pişirilir.
  • Fırın tepsisine tavuk etleri yerleştirilir.
  • Üzerine pişen sebzeler dökülür.
  • Önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk daha pişirilir.

Vaktiniz kısıtlıysa bu yemeği garnitür kullanarak yapabilirsiniz.
Yemeğin fırınlanması şart değil ama fırınlanınca daha lezzetli oluyor.

2 değerli yorum on "FıRıNDa BeZeLYeLi TaVuK"

Adsız dedi ki...

adsız çok güzel görünüyor fatma hanım ellerinize saglık en kısa zamanda yapıcam inşallah

seyabb on 4 Haziran 2011 07:28 dedi ki...

güzel bir tarif.Deniycem.

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP