27 Eylül 2010 Pazartesi

Kahvaltılık Sos

9.Tarifin Adı: Kahvaltılık Sos
Gönderen: eviminnesesi.blogspot.com

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için eviminnesesi.blogspot.com


Malzemeler:

  • 3 kilo közlemelik kırmızı biber
  • 2 kilo domates
  • yarım kilo çarliston veya acı sevenler için yeşil biber
  • 6 diş sarımsak
  • yarım çay bar.sirke
  • 1 çay bar.sıvıyağ
  • 1buçuk yemek kaşığı tuz

Yapılışı:

  • Önce biberleri fırında közleyelim yada suda haşlayalım.
  • Kabuklarını soyup doğrayalım.
  • Başka bir tencerede doğradığımız çarliston biberleri sıvıyağda biraz kavuralım.
  • Kabuklarını soyduğumuz domatesleri rondoda çekelim.
  • Kavurduğumuz biberler ekleyelim.
  • İkiside iyice pişince közlediğimiz biberleri ekleyelim.
  • Sirkesini ,sarımsağı ve tuzunu ekleyelim.birazda pulbiber katlım.
  • Pişince sıcak sıcak kavanozlara doldurup ters çevirip bir örtü ile üzerlerini kapatalım.
  • Soğuyunca srein bir yerde veya buzdolabında saklayabiliriz.

1 yorum:

Banu

Canım nefis bi etkinlik diyorumya bu da ne nefis bi tarif yapan arkadaşımızın ellerine sağlık... sevgiler...

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

27 Eylül 2010 Pazartesi

Kahvaltılık Sos

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 08:36
9.Tarifin Adı: Kahvaltılık Sos
Gönderen: eviminnesesi.blogspot.com

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için eviminnesesi.blogspot.com


Malzemeler:
  • 3 kilo közlemelik kırmızı biber
  • 2 kilo domates
  • yarım kilo çarliston veya acı sevenler için yeşil biber
  • 6 diş sarımsak
  • yarım çay bar.sirke
  • 1 çay bar.sıvıyağ
  • 1buçuk yemek kaşığı tuz

Yapılışı:

  • Önce biberleri fırında közleyelim yada suda haşlayalım.
  • Kabuklarını soyup doğrayalım.
  • Başka bir tencerede doğradığımız çarliston biberleri sıvıyağda biraz kavuralım.
  • Kabuklarını soyduğumuz domatesleri rondoda çekelim.
  • Kavurduğumuz biberler ekleyelim.
  • İkiside iyice pişince közlediğimiz biberleri ekleyelim.
  • Sirkesini ,sarımsağı ve tuzunu ekleyelim.birazda pulbiber katlım.
  • Pişince sıcak sıcak kavanozlara doldurup ters çevirip bir örtü ile üzerlerini kapatalım.
  • Soğuyunca srein bir yerde veya buzdolabında saklayabiliriz.

1 değerli yorum on "Kahvaltılık Sos"

Banu on 3 Ekim 2010 08:13 dedi ki...

Canım nefis bi etkinlik diyorumya bu da ne nefis bi tarif yapan arkadaşımızın ellerine sağlık... sevgiler...

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP