16 Ağustos 2010 Pazartesi

MaFiŞ ( KARS )


Bu tarifi biz Zonguldak'ta otururken çok samimi olduğumuz Karslı komşumuzdan öğrenmiştik. O gün den beri sık sık yaparız. Kahvaltılar da, çay saatlerinde yanında peynir, reçel, pekmezle servis edilebilecek enfes bir lezzet.

Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • 1 kilo un
  • Tuz
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • Aldığı kadar süt veya su
Yapılışı:
  • Maya su veya sütle kabartılır.
  • Yumurta ve diğer malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.
  • Hamurun üstü örtülüp 2 misli kabarana dek bekletilir.
  • Merdane ile açılır.
  • Kare parçalar kesilir.
  • Kızgın yağda kızartılır.

10 yorum:

Cafe Pepela

Mmm ellerine sağlık gülüm,afiyet,bereket,şifa olsun..
'Mafiş' arapçada yok,mevcut değil anlamına geliyor,reçetenin hikayesini merak ettim:)
Selametle..

keskinli

enfes bir lezzet ellerine saglik ziyaretin ve yorumun icinde ayrica tesekkür ederim bende seni izlemeye aliyorum sevgiler hayirli ramazanlar

NzlGl

Bu tip hamur işlerine bayılıyorum, elinize sağlık canım

sevgiler

umutluhayat

ellerine sağlık canım çok güzel olmyş

YeMeK vAkTi

Ellerine sağlık kabarık kabarık misss gibi

fuat gencal

Ellerinize sağlık. Çok leziz ve güzel görünüyor.

Saygılar.

Bir Terazi Kizi...

Nefisss! Danke ...

emelce yemek

cayin yanina gercekten de en iyi giden tatlardan ellerinize saglik sevgiler

Narince

Ben de yaparım sık sık ama mutlaka sütle yoğururum, daha güzel oluyor. Ellerinize sağlık.

mormenekselerr

pofuduk pofuduk olmuşlar.ellerine saglik

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

16 Ağustos 2010 Pazartesi

MaFiŞ ( KARS )

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 15:38

Bu tarifi biz Zonguldak'ta otururken çok samimi olduğumuz Karslı komşumuzdan öğrenmiştik. O gün den beri sık sık yaparız. Kahvaltılar da, çay saatlerinde yanında peynir, reçel, pekmezle servis edilebilecek enfes bir lezzet.

Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 kilo un
  • Tuz
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • Aldığı kadar süt veya su
Yapılışı:
  • Maya su veya sütle kabartılır.
  • Yumurta ve diğer malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.
  • Hamurun üstü örtülüp 2 misli kabarana dek bekletilir.
  • Merdane ile açılır.
  • Kare parçalar kesilir.
  • Kızgın yağda kızartılır.

10 değerli yorum on "MaFiŞ ( KARS )"

Cafe Pepela on 16 Ağustos 2010 16:41 dedi ki...

Mmm ellerine sağlık gülüm,afiyet,bereket,şifa olsun..
'Mafiş' arapçada yok,mevcut değil anlamına geliyor,reçetenin hikayesini merak ettim:)
Selametle..

keskinli on 16 Ağustos 2010 20:23 dedi ki...

enfes bir lezzet ellerine saglik ziyaretin ve yorumun icinde ayrica tesekkür ederim bende seni izlemeye aliyorum sevgiler hayirli ramazanlar

NzlGl on 16 Ağustos 2010 22:45 dedi ki...

Bu tip hamur işlerine bayılıyorum, elinize sağlık canım

sevgiler

umutluhayat on 16 Ağustos 2010 22:58 dedi ki...

ellerine sağlık canım çok güzel olmyş

YeMeK vAkTi on 16 Ağustos 2010 23:11 dedi ki...

Ellerine sağlık kabarık kabarık misss gibi

fuat gencal on 17 Ağustos 2010 01:20 dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok leziz ve güzel görünüyor.

Saygılar.

Bir Terazi Kizi... on 17 Ağustos 2010 01:33 dedi ki...

Nefisss! Danke ...

emelce yemek on 17 Ağustos 2010 03:54 dedi ki...

cayin yanina gercekten de en iyi giden tatlardan ellerinize saglik sevgiler

Narince on 17 Ağustos 2010 05:30 dedi ki...

Ben de yaparım sık sık ama mutlaka sütle yoğururum, daha güzel oluyor. Ellerinize sağlık.

mormenekselerr on 17 Ağustos 2010 07:35 dedi ki...

pofuduk pofuduk olmuşlar.ellerine saglik

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP