27 Temmuz 2012 Cuma

Tencere Kekli Kokoş Pasta


Bu tarifi eşimle evlilik yıl dönümümüz için yaptım.Uzun zamandır kokoş pastayı denemek istiyordum. Tencere kekini de hep görüyordum fakat bir türlü yapmak kısmet olmuyordu.Bende bu tarifle ikisini birleştirmek istedim.
Bu tarifi  http://www.porselendemlik.com/  arkadaşımın düzenlediği İftar Bereketi adlı etkinliğe ev sahibeliği yapan arkadaşım Gelibolu17/Midedenkalbe gönderiyorum :)
  • 3 yumurta
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 2,5 kahve fincanı un
  • Yarım kahve fincanı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Muhallebi:
  • 1 paket sakızlı muhallebi
  •  Süt
Keki Islatmak İçin:
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı şekerli süt 

Üzeri İçin:

  • 1 paket pişmaniye

Yapılışı:
Bir kapta yumurta ve şeker çırpılır.
Üzerine kakao, vanilya, kabartma tozu ve un eklenilerek iyice karıştırılır.
Tencereye sığacak büyüklükteki bir tepsi yağlanır.
Karışım içine dökülür.
Tencerenin içine tepsinin yarısını geçmeyecek kadar su doldurulur.
Daha sonra tepsi tencerenin içine konur.
Tencerenin ağzına temiz bir bez örtülerek kapak kapatılır.
Orta ateşte pişirilmeye başlanır.
Su kaynama sesi geldiğinde en kısık ateşe alınır.
30 dakika pişirilir altı kapanır.
20 dakika kapağı açılmadan içini çekmesi beklenir.
Daha sonra tepsi çıkarılır ve soğuması beklenir.
Muhallebi arkasında yazan süt miktarı katılarak pişirilir.
Soğuyan kek tepsiden çıkartılır.
Ortadan ikiye bölünür.
Yarım su bardağı şekerli süt ile iki parçası da ıslatılır.
Ilınan muhallebi kekin arasına ve üzerine sürülür.
Soğuması için 1-2 saat dolapta bekletilir.
Servis yapılacağı zaman didiklenmiş pişmaniye ile kaplanır.


6 yorum:

Gelibolu17

Selamlar,güzel pastanız için çok teşekkürler,elleirnize sağlık...şimdi burda http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/07/tencere-kekli-kokos-pasta.html yayında,gene bekliyorum,sevgiler,iyi hafta sonlarınız olsun...

Akdeniz Kızı

önce resme kitlendiğim için pişmaniye ile verilen görüntüyü anlamaya çalıştım.....okuyunca denenecekler arasına alındı...ellerinize sağlık

Hayatın Tatları

süper bir görüntü bayıldım. ellerinize sağlık :)

sevimin sayfasi

mutlaka denemem lazim...
ellerine saglik

aslı

Görüntüsü adıyla bu kadar uyumlu pasta görmedim şimdiye kadar:)) çok nefis görünüyor, ellerine sağlık olsun.

zeymuran

çok güzel olmus ellerıne sağlık

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

27 Temmuz 2012 Cuma

Tencere Kekli Kokoş Pasta

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 08:17

Bu tarifi eşimle evlilik yıl dönümümüz için yaptım.Uzun zamandır kokoş pastayı denemek istiyordum. Tencere kekini de hep görüyordum fakat bir türlü yapmak kısmet olmuyordu.Bende bu tarifle ikisini birleştirmek istedim.
Bu tarifi  http://www.porselendemlik.com/  arkadaşımın düzenlediği İftar Bereketi adlı etkinliğe ev sahibeliği yapan arkadaşım Gelibolu17/Midedenkalbe gönderiyorum :)
  • 3 yumurta
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 2,5 kahve fincanı un
  • Yarım kahve fincanı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Muhallebi:
  • 1 paket sakızlı muhallebi
  •  Süt
Keki Islatmak İçin:
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı şekerli süt 

Üzeri İçin:

  • 1 paket pişmaniye

Yapılışı:
Bir kapta yumurta ve şeker çırpılır.
Üzerine kakao, vanilya, kabartma tozu ve un eklenilerek iyice karıştırılır.
Tencereye sığacak büyüklükteki bir tepsi yağlanır.
Karışım içine dökülür.
Tencerenin içine tepsinin yarısını geçmeyecek kadar su doldurulur.
Daha sonra tepsi tencerenin içine konur.
Tencerenin ağzına temiz bir bez örtülerek kapak kapatılır.
Orta ateşte pişirilmeye başlanır.
Su kaynama sesi geldiğinde en kısık ateşe alınır.
30 dakika pişirilir altı kapanır.
20 dakika kapağı açılmadan içini çekmesi beklenir.
Daha sonra tepsi çıkarılır ve soğuması beklenir.
Muhallebi arkasında yazan süt miktarı katılarak pişirilir.
Soğuyan kek tepsiden çıkartılır.
Ortadan ikiye bölünür.
Yarım su bardağı şekerli süt ile iki parçası da ıslatılır.
Ilınan muhallebi kekin arasına ve üzerine sürülür.
Soğuması için 1-2 saat dolapta bekletilir.
Servis yapılacağı zaman didiklenmiş pişmaniye ile kaplanır.


6 değerli yorum on "Tencere Kekli Kokoş Pasta"

Gelibolu17 on 28 Temmuz 2012 03:56 dedi ki...

Selamlar,güzel pastanız için çok teşekkürler,elleirnize sağlık...şimdi burda http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/07/tencere-kekli-kokos-pasta.html yayında,gene bekliyorum,sevgiler,iyi hafta sonlarınız olsun...

Akdeniz Kızı on 28 Temmuz 2012 12:03 dedi ki...

önce resme kitlendiğim için pişmaniye ile verilen görüntüyü anlamaya çalıştım.....okuyunca denenecekler arasına alındı...ellerinize sağlık

Hayatın Tatları on 31 Temmuz 2012 23:19 dedi ki...

süper bir görüntü bayıldım. ellerinize sağlık :)

sevimin sayfasi on 1 Ağustos 2012 09:33 dedi ki...

mutlaka denemem lazim...
ellerine saglik

aslı on 14 Ağustos 2012 08:43 dedi ki...

Görüntüsü adıyla bu kadar uyumlu pasta görmedim şimdiye kadar:)) çok nefis görünüyor, ellerine sağlık olsun.

zeymuran on 21 Eylül 2012 13:06 dedi ki...

çok güzel olmus ellerıne sağlık

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP