14 Ağustos 2010 Cumartesi

PoRTaKaL SuLu KeK

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • ½ su bardağı sıvıyağ
  • 2 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
Üzeri için:
  • 1 su bardağı portakal suyu
Yapılışı:
  • Yumurtalar ve şeker iyice çırpılır.
  • Süt, sıvıyağ ve portakal kabuğu rendesi eklenir.
  • Vanilya, kabartma tozu ve un katılıp karıştırılır.
  • Kalıp yağlanır ve bolca susam serpilir.
  • Hamur kalıba dökülür.
  • Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Kek fırından çıkınca çatalla delikler açılır.
  • Sıcakken kekin üzerine portakal suyu gezdirilir.
  • Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkartılır.

9 yorum:

umutluhayat

ellerine sağlık fatoşcum.benim portakal ve limonlu tariflere zaafım vardır.nefis görünüyor

Bir Terazi Kizi...

Cok severim Portakalli keki ve cok yaparim,bak simdi canim cekti!

Artik yarina...

iyi pazarlar simdiden...

annemineli

Dilek Mutfak'taki yorumlarda Bursa'da oturduğunu
duydum,hemen bloguna geldim.Blogunu izlemeye aldım.Blog yazarları buluşmalarımızda görüşmek üzere sevgilerr.Öptüm...

NarincE

Ellerinize sağlık, portakallı keki kim sevmez ki?

SADECE YEMEK

Ellerine sağlık arkadaşım nefisss bir kek olmuştur.Hele portakal aromasıda girdimi işin içine.Afiyet olsun.

mintininmutfağı

fatoş ablam ellerine sağlık.çok nefis olmuştur eminim.sevgiler...

Erica

Cok Guzel.....looks delicious. :-)

Banu

Ellerine sağlık nefis portakal kokusu buralara geldi hımmm:) Afiyet olsun öptüm...

angel

guzel yorumun ıçin teşekkur ederım arkadaşım.herzaman beklerım.portakkı kekın gerçekten çok guzel gozukuyor emınım tadıda çok lezzetlıdır.paylaşım ıcın teşekurler sevgılerle

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

14 Ağustos 2010 Cumartesi

PoRTaKaL SuLu KeK

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 11:26
Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • ½ su bardağı sıvıyağ
  • 2 portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
Üzeri için:
  • 1 su bardağı portakal suyu
Yapılışı:
  • Yumurtalar ve şeker iyice çırpılır.
  • Süt, sıvıyağ ve portakal kabuğu rendesi eklenir.
  • Vanilya, kabartma tozu ve un katılıp karıştırılır.
  • Kalıp yağlanır ve bolca susam serpilir.
  • Hamur kalıba dökülür.
  • Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Kek fırından çıkınca çatalla delikler açılır.
  • Sıcakken kekin üzerine portakal suyu gezdirilir.
  • Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkartılır.

9 değerli yorum on "PoRTaKaL SuLu KeK"

umutluhayat on 14 Ağustos 2010 14:23 dedi ki...

ellerine sağlık fatoşcum.benim portakal ve limonlu tariflere zaafım vardır.nefis görünüyor

Bir Terazi Kizi... on 14 Ağustos 2010 16:11 dedi ki...

Cok severim Portakalli keki ve cok yaparim,bak simdi canim cekti!

Artik yarina...

iyi pazarlar simdiden...

annemineli on 15 Ağustos 2010 01:52 dedi ki...

Dilek Mutfak'taki yorumlarda Bursa'da oturduğunu
duydum,hemen bloguna geldim.Blogunu izlemeye aldım.Blog yazarları buluşmalarımızda görüşmek üzere sevgilerr.Öptüm...

NarincE on 15 Ağustos 2010 04:46 dedi ki...

Ellerinize sağlık, portakallı keki kim sevmez ki?

SADECE YEMEK on 15 Ağustos 2010 06:04 dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım nefisss bir kek olmuştur.Hele portakal aromasıda girdimi işin içine.Afiyet olsun.

mintininmutfağı on 15 Ağustos 2010 14:11 dedi ki...

fatoş ablam ellerine sağlık.çok nefis olmuştur eminim.sevgiler...

Erica on 15 Ağustos 2010 16:21 dedi ki...

Cok Guzel.....looks delicious. :-)

Banu on 16 Ağustos 2010 00:55 dedi ki...

Ellerine sağlık nefis portakal kokusu buralara geldi hımmm:) Afiyet olsun öptüm...

angel on 16 Ağustos 2010 13:39 dedi ki...

guzel yorumun ıçin teşekkur ederım arkadaşım.herzaman beklerım.portakkı kekın gerçekten çok guzel gozukuyor emınım tadıda çok lezzetlıdır.paylaşım ıcın teşekurler sevgılerle

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP