BuLGuR KöFTeSi
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 su bardağı un
- 1 tane haşlanmış patates
- Tuz
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1-2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 6 domates
- 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
- 1 çorba kaşığı kıyılmış taze soğan sapı
- Bulgur 1 bardak ılık su ile ıslatılıp 10 dk bekletilir.
- Patates rendelenir.
- Yumurta, un, tuz, kimyon katılıp karıştırılır.
- Bulgur, ve salça eklenip malzemeler iyice karışana kadar yoğrulur.
- Fındık büyüklüğünde parçalar koparılır.
- Yuvarlaklar yapılıp ortasına parmak bastırılır.
- Tuzlu kaynamış suda 10-15 dk kaynatılır.
- Kevgirle çıkarılıp ayrı bir kaba alınır.
- Zeytinyağı ısıtılıp sarmısak sotelenir.
- Rondodan geçirilmiş domatesler ve salça ilave edilir.
- Haşlama suyundan 1 su bardağı su alınıp domateslerin üzerine dökülür.
- 5 dk pişirilip köfteler ilave edilir.
- 5 dk daha pişirilip servis tabağına alınır.
- Arzuya göre yeşil soğan ve maydanozla süslenir.
1 yorum:
ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler
Yorum Gönder