29 Haziran 2010 Salı

BuLGuR KöFTeSi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 su bardağı un
  • 1 tane haşlanmış patates
  • Tuz
Sos için:
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1-2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 6 domates
Üzeri için:
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış taze soğan sapı
Yapılışı:
  • Bulgur 1 bardak ılık su ile ıslatılıp 10 dk bekletilir.
  • Patates rendelenir.
  • Yumurta, un, tuz, kimyon katılıp karıştırılır.
  • Bulgur, ve salça eklenip malzemeler iyice karışana kadar yoğrulur.
  • Fındık büyüklüğünde parçalar koparılır.
  • Yuvarlaklar yapılıp ortasına parmak bastırılır.
  • Tuzlu kaynamış suda 10-15 dk kaynatılır.
  • Kevgirle çıkarılıp ayrı bir kaba alınır.
  • Zeytinyağı ısıtılıp sarmısak sotelenir.
  • Rondodan geçirilmiş domatesler ve salça ilave edilir.
  • Haşlama suyundan 1 su bardağı su alınıp domateslerin üzerine dökülür.
  • 5 dk pişirilip köfteler ilave edilir.
  • 5 dk daha pişirilip servis tabağına alınır.
  • Arzuya göre yeşil soğan ve maydanozla süslenir.

1 yorum:

Sevil Şahin

ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

29 Haziran 2010 Salı

BuLGuR KöFTeSi

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 02:32
Malzemeler:
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 su bardağı un
  • 1 tane haşlanmış patates
  • Tuz
Sos için:
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1-2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 6 domates
Üzeri için:
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış taze soğan sapı
Yapılışı:
  • Bulgur 1 bardak ılık su ile ıslatılıp 10 dk bekletilir.
  • Patates rendelenir.
  • Yumurta, un, tuz, kimyon katılıp karıştırılır.
  • Bulgur, ve salça eklenip malzemeler iyice karışana kadar yoğrulur.
  • Fındık büyüklüğünde parçalar koparılır.
  • Yuvarlaklar yapılıp ortasına parmak bastırılır.
  • Tuzlu kaynamış suda 10-15 dk kaynatılır.
  • Kevgirle çıkarılıp ayrı bir kaba alınır.
  • Zeytinyağı ısıtılıp sarmısak sotelenir.
  • Rondodan geçirilmiş domatesler ve salça ilave edilir.
  • Haşlama suyundan 1 su bardağı su alınıp domateslerin üzerine dökülür.
  • 5 dk pişirilip köfteler ilave edilir.
  • 5 dk daha pişirilip servis tabağına alınır.
  • Arzuya göre yeşil soğan ve maydanozla süslenir.

1 değerli yorum on "BuLGuR KöFTeSi"

Sevil Şahin on 29 Haziran 2010 04:59 dedi ki...

ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP