PaTaTeS KaVuRMaSı
Türlü, patates kavurması, et sote ve kadayıf tatlısı annemin yaptığı lezzetli tarifler.Bu defa ablam yaptı.Laf aramızda annemin yaptığı kadar lezzetli olmuştu.Birde hep birlikte aynı masada oturup sohbet ederek eski günlerdeki gibi bütün aile bir arada (hatta üç kişi fazla) yemek yemenin tadıda başka oluyor. Şimdi patates kavurması ve yaz türlüsünün tarifini paylaşacağım. Diğerleride yarına kalsın...
Malzemeler:
- 1 kilo küçük patates
- 1 tane kırmızı biber
- 2 tane çarliston biber
- 1 tane soğan
- 4 tane domates
- 4-5 dal kişniş
- 1 yemek kaşığı salça
- tuz,karabiber
- reyhan, pulbiber,kimyon
- zeytinyağı
- Patatesler haşlanarak kabukları soyulup püre yapılır.
- Soğan ve biberler doğranıp yağla kavrulur.
- Salça ve domates rendesi katılır.
- Patates püresi ilave edilir.
- Baharatlar katılıp karıştırılır.
0 yorum:
Yorum Gönder