HaŞHaŞLı iRMiK TaTLıSı
Herkese selamlar!...
Her zamanki gibi hafta sonunu yine ailemle birlikte geçirdim...
Annemlerin çatı katında ızgara ziyafeti vardı :) Bende bu ziyafete eli boş gitmemek için bulgur köftesi yaptım. Bu gördüğünüz enfes tatlı da ablama ait. Görünüşü kadar lezzetide güzel olan bu tatlının soğuk olarak yenmeside bence yaz günleri için çok ideal. Ben servisle ilgilenirken tatlı çabucak bittiği için resmini çekemedim. Fakat daha önceden de yaptığımız bir tatlı olduğu için
o zaman resmini çekmiş, yayınlamaya fırsat bulamamıştım. Kısmet bu güne imiş :)
Afiyet Olsun...
Malzemeler:
- 1 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı siyah toz haşhaş
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 vanilya
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 1 poşet kremşanti
- 1 su bardağı süt
- Bütün malzemeler karıştırılır.
- Yağlanmış tepsiye dökülür.
- 170 derece de pişirilir.
- Şerbeti hazırlanır.
- Tatlı sıcakken şerbette ılık dökülür.
- Kremşanti süt ile çırpılır.
- Tatlı soğuyunca kremşanti üzerine sürülür.
0 yorum:
Yorum Gönder