HıNKaL ( ARTVİN )
Bugün bizim yöresel mantımız olan hınkalın tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum...
Bu hamur 2 porsiyonlukdur.Ama bizim gibi hınkalı seven bir aile için ancak 1 kişilik olur :)
Anlaşıldığı gibi biz bu hamuru çoğaltarak yapıyoruz.
Malzemeler:
- 1 yumurta
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Kavurma
- Malzemeler karıştırılıp pürüzsüz hamur haline getirilir.
- Hamurun üzeri nemli bir bezle örtülüp yarım saat dinlendirilir.
- Yufkadan biraz kalın açılır.
- Varsa kalıpla yuvarlaklar kesilir yoksa su bardağıyla kesilir.
- İçine kavurma eritilmeden konarak kapatılır.
- Tuzlu kaynar suda haşlanır.
- Servis tabağına alınır.
- Orjinalinde sade olarak yenilir.
- Ama arzu edilirse yoğurt ve kırmızı biberli yağ ile yenilebilir.
3 yorum:
yazdığım yorum geldimi??
hımm nefis görünüyor hele şekline bayıldım onu o şekilde yapmak için bir kalıpmı kullandım tatlım..
Evet sevilciğim kalıp kullandım...
Yorum Gönder