1 Temmuz 2010 Perşembe

HıNKaL ( ARTVİN )



Bugün bizim yöresel mantımız olan hınkalın tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum...
Bu hamur 2 porsiyonlukdur.Ama bizim gibi hınkalı seven bir aile için ancak 1 kişilik olur :)
Anlaşıldığı gibi biz bu hamuru çoğaltarak yapıyoruz.

Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İçi İçin:
  • Kavurma
Yapılışı:
  • Malzemeler karıştırılıp pürüzsüz hamur haline getirilir.
  • Hamurun üzeri nemli bir bezle örtülüp yarım saat dinlendirilir.
  • Yufkadan biraz kalın açılır.
  • Varsa kalıpla yuvarlaklar kesilir yoksa su bardağıyla kesilir.
  • İçine kavurma eritilmeden konarak kapatılır.
  • Tuzlu kaynar suda haşlanır.
  • Servis tabağına alınır.
  • Orjinalinde sade olarak yenilir.
  • Ama arzu edilirse yoğurt ve kırmızı biberli yağ ile yenilebilir.

3 yorum:

sevil(birdemliksohbet)

yazdığım yorum geldimi??

sevil(birdemliksohbet)

hımm nefis görünüyor hele şekline bayıldım onu o şekilde yapmak için bir kalıpmı kullandım tatlım..

Fatma Öztürk

Evet sevilciğim kalıp kullandım...

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

1 Temmuz 2010 Perşembe

HıNKaL ( ARTVİN )

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 03:12


Bugün bizim yöresel mantımız olan hınkalın tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum...
Bu hamur 2 porsiyonlukdur.Ama bizim gibi hınkalı seven bir aile için ancak 1 kişilik olur :)
Anlaşıldığı gibi biz bu hamuru çoğaltarak yapıyoruz.

Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İçi İçin:
  • Kavurma
Yapılışı:
  • Malzemeler karıştırılıp pürüzsüz hamur haline getirilir.
  • Hamurun üzeri nemli bir bezle örtülüp yarım saat dinlendirilir.
  • Yufkadan biraz kalın açılır.
  • Varsa kalıpla yuvarlaklar kesilir yoksa su bardağıyla kesilir.
  • İçine kavurma eritilmeden konarak kapatılır.
  • Tuzlu kaynar suda haşlanır.
  • Servis tabağına alınır.
  • Orjinalinde sade olarak yenilir.
  • Ama arzu edilirse yoğurt ve kırmızı biberli yağ ile yenilebilir.

3 değerli yorum on "HıNKaL ( ARTVİN )"

sevil(birdemliksohbet) on 1 Temmuz 2010 04:26 dedi ki...

yazdığım yorum geldimi??

sevil(birdemliksohbet) on 1 Temmuz 2010 04:26 dedi ki...

hımm nefis görünüyor hele şekline bayıldım onu o şekilde yapmak için bir kalıpmı kullandım tatlım..

Fatma Öztürk on 1 Temmuz 2010 08:17 dedi ki...

Evet sevilciğim kalıp kullandım...

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP