17 Eylül 2010 Cuma

YeŞiL KaBaKLı KeK

Herkese Hayırlı Cumalar diliyorum.
Bu lezzetli keki Narince arkadaşımın Kabak Tadı etkinliğine yolluyorum.
Etkinlikten çok geç haberim olması nedeniyle dün gece yarısı hazırladım.
Tadı çok nefis denemek isteyenlere tavsiye ederim.Sevgiler...

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ
  • 1 büyük yeşil kabak
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
Yapılışı:
  • Yumurta ve şeker, iyice çırpılır.
  • Sıvıyağ ilave edilip karıştırılır.
  • Kabak,rendenin ince tarafıyla rendelenip katılır.
  • Un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek karıştırılır.
  • Kek hamuru yağlanıp, unlanmış kalıba dökülür.
  • 170derecede pişirilir.

Arzu edilirse içine 3 yemek kaşığı kakao katılabilir.
Eğer kabak önceden rendelenmişse sıkmadan tabaktaki suyu dökülür.

13 yorum:

NzlGl

Sevgili narince sayesinde kabaklı bir sürü tarif öğrendik
Sizinde ellerinize sağlık sevgili Fatoş....

umutluhayat

ellerine sağlık fatoşcum mutlaka deneyeceğim.sevgiler

sevil(birdemliksohbet)

canım ellerine sağlık afiyet bal olsun

anneanneninemekleri

Ellerine sağlık,değişik bir lezzet

NarincE

Teşekkürler, yalnız bana link verirseniz sevinirim.

Yemekçi Nazlı

Hiç kabaklı kek yapmamıştım. Ellerine sağlık canım..

nesrin

Ben de cok severim. Ellerinize saglik. Sevgiler...

Gizemli Tatlar

çok ilginç bir keke benziyor, denemek lazım, ellerine sağlık.

Aybike Ceylan

Ellerinize saglik. Hic tadmadigim ve denemedigim bir lezzet. Harika gorunuyor.

Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta sonu diliyorum.

Bir Terazi Kizi...

Ben yapmistim gecen yil,hic belli olmuyor kabak tadi,ara ara yapmak lazim aslinda,mutlaka denenmeli,eline saglik canim...

özlem

ellerinize sağlık mutlaka denemeliyim.

Fuat Gencal

Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

susamcorekotu

ilginç ve harika olmuş,eline sağlık,sevgilerimle

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

17 Eylül 2010 Cuma

YeŞiL KaBaKLı KeK

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 05:43
Herkese Hayırlı Cumalar diliyorum.
Bu lezzetli keki Narince arkadaşımın Kabak Tadı etkinliğine yolluyorum.
Etkinlikten çok geç haberim olması nedeniyle dün gece yarısı hazırladım.
Tadı çok nefis denemek isteyenlere tavsiye ederim.Sevgiler...

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ
  • 1 büyük yeşil kabak
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
Yapılışı:
  • Yumurta ve şeker, iyice çırpılır.
  • Sıvıyağ ilave edilip karıştırılır.
  • Kabak,rendenin ince tarafıyla rendelenip katılır.
  • Un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek karıştırılır.
  • Kek hamuru yağlanıp, unlanmış kalıba dökülür.
  • 170derecede pişirilir.

Arzu edilirse içine 3 yemek kaşığı kakao katılabilir.
Eğer kabak önceden rendelenmişse sıkmadan tabaktaki suyu dökülür.

13 değerli yorum on "YeŞiL KaBaKLı KeK"

NzlGl on 17 Eylül 2010 06:27 dedi ki...

Sevgili narince sayesinde kabaklı bir sürü tarif öğrendik
Sizinde ellerinize sağlık sevgili Fatoş....

umutluhayat on 17 Eylül 2010 06:43 dedi ki...

ellerine sağlık fatoşcum mutlaka deneyeceğim.sevgiler

sevil(birdemliksohbet) on 17 Eylül 2010 07:55 dedi ki...

canım ellerine sağlık afiyet bal olsun

anneanneninemekleri on 17 Eylül 2010 08:03 dedi ki...

Ellerine sağlık,değişik bir lezzet

NarincE on 17 Eylül 2010 08:21 dedi ki...

Teşekkürler, yalnız bana link verirseniz sevinirim.

Yemekçi Nazlı on 17 Eylül 2010 08:21 dedi ki...

Hiç kabaklı kek yapmamıştım. Ellerine sağlık canım..

nesrin on 17 Eylül 2010 08:23 dedi ki...

Ben de cok severim. Ellerinize saglik. Sevgiler...

Gizemli Tatlar on 17 Eylül 2010 14:27 dedi ki...

çok ilginç bir keke benziyor, denemek lazım, ellerine sağlık.

Aybike Ceylan on 17 Eylül 2010 16:00 dedi ki...

Ellerinize saglik. Hic tadmadigim ve denemedigim bir lezzet. Harika gorunuyor.

Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta sonu diliyorum.

Bir Terazi Kizi... on 17 Eylül 2010 20:46 dedi ki...

Ben yapmistim gecen yil,hic belli olmuyor kabak tadi,ara ara yapmak lazim aslinda,mutlaka denenmeli,eline saglik canim...

özlem on 18 Eylül 2010 00:08 dedi ki...

ellerinize sağlık mutlaka denemeliyim.

Fuat Gencal on 18 Eylül 2010 02:36 dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

susamcorekotu on 18 Eylül 2010 14:17 dedi ki...

ilginç ve harika olmuş,eline sağlık,sevgilerimle

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP