eLMa TaTLıSı
- 1 litre süt
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 2 çorba kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket pötibör bisküvi
- 6 tane elma
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
- 4 elma soyularak ortadan ikiye bölünüp ortası çıkartılır
- Tencereye dizilir ve her elmanın üstüne 1 tatlı kaşığı şeker serpilir.
- 1 bardakta su dökülüp üstü kapatılıp,elmalar parçalanmadan kısık ateşte pişirilir..
- Bir kaba 2 şer kat olarak yan yana bisküviler dizilir.
- Kalan elmalar bir kaba alınır, soyulup rendelenir.
- İçine ceviz ve şeker eklenir iyice karıştırılır.
- Pişen elmaların orta kısmına elmalı harç doldurulur.
- Ve iç kısmı alt tarafa gelecek şekilde konur.
- Süt, tozşeker, yumurta sarısı, un, mısır nişastası bir tencerede karıştırılarak pişirilir
- Elmaların üstüne gezdirilir.
- Heryerine bolca hindistan cevizi serpilir.
12 yorum:
ellerinize Sağlık Fatoş Hanım,
elma bu tür tatlılara çok yakışıyor..
Çok hoş görünüyor,ellerine sağlık,sevgilerrr...
Ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş.(Hindistan cevizi çok fazla oldu heralde elmalar kaybolmuş)
Saygılar.
Meyveli tatlılar hafif olduğu için tercihim.Bu da sanki kartopu gibi olmuş.Ellerine sağlık,süper görünüyor.
ellerine sağlık ne kadar güzel hafif bir tatlı.
ellerine sağlık ne kadar güzel ve hafif bir tatlı. hayırlı ramazanlar
Ellerine saglik olsun Sevgili Fatos,
Hayirli Ramazanlar,iftarlar olsun...
çok lezzetli olmuş Fatoş hanım
ellerinize sağlık
Çok severiz bu tatlıyı aile olark
çok da güzel olur. Ellerine sağlık canım
sevgiler
ellerine saglık hayatım süper grunuyorlar cnm cektı valla
hayırlı kandiller arkadaşım kandilin mübarek olsun
Çok değişik bir tarif olmuş. Meyveli ve sütlü tatlıları çok severim, bunu da hemen deneyeceğim.
Ellerinize sağlık olsun, sevgiler...
Yorum Gönder