13 Temmuz 2010 Salı

ÇaYLı KeK

Bu kekin özelliği ıslak kek tadında olması.Islak keki sevenlerin mutlaka bu tarifi
denemelerini öneririm.

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı demli çay
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 su bardağı un
Yapılışı:
  • Yumurtalar ve şeker çırpılır.
  • Ilık çay, sıvıyağ, vanilya, kakao ve tarçın ilave edilir.
  • İyice karıştırılıp bu karışımdan 1 bardak ayırılır.
  • Un ve kabartma tozu diğer malzemelere karıştırılır.
  • Yağlı tepsiye dökülüp 170 derecede pişirilir.
  • Kek fırından çıkınca çatalla veya kürdanla delikler açılır.
  • Ayırılmış olan karışım kaşıkla azar azar dökülür.
  • Hindistan cevizi serpilir.

7 yorum:

hanife

eline sağlık harika görünüyor

mehtap kuzucu

elinize sağlık,nefis görünüyor...

tatlilar gülcandan

Günaydin hayirli sabahlar .Ellerine saglik canim

Yemekçinin Mekanı

Ellerinize sağlık... Bir Artvin gelini olarak blogunuzla tanışmak beni ayrıca bir mutlu etti...

sevil(birdemliksohbet)

sevgili fatoş uzun zamandır yapmadığım bir kek di canım çekti bende en kısa zamanda yapacağım sevgiler
ellerine sağlık afiyet bal olsun tadan herkese..

Fatoş Öztürk

Sevgili Hanife teşekkür ederim.Sevgiler..
Merhaba Sevgili Mehtap bloğuma hoşgeldin.Sevgiler.
Canım teşekkür ederim sanada günaydın.Çok öptüm..
Yemekçinin Mekanı hoşgeldin.Bende tanıştığıma memnun oldum yine beklerim.Sevgiler..
Sevilciğim çok teşekkür ederim canım.Sevgiler..

TAZE NANE

Keke bayılırım. Afiyetler olsun.

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

13 Temmuz 2010 Salı

ÇaYLı KeK

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 08:58
Bu kekin özelliği ıslak kek tadında olması.Islak keki sevenlerin mutlaka bu tarifi
denemelerini öneririm.

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı demli çay
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 su bardağı un
Yapılışı:
  • Yumurtalar ve şeker çırpılır.
  • Ilık çay, sıvıyağ, vanilya, kakao ve tarçın ilave edilir.
  • İyice karıştırılıp bu karışımdan 1 bardak ayırılır.
  • Un ve kabartma tozu diğer malzemelere karıştırılır.
  • Yağlı tepsiye dökülüp 170 derecede pişirilir.
  • Kek fırından çıkınca çatalla veya kürdanla delikler açılır.
  • Ayırılmış olan karışım kaşıkla azar azar dökülür.
  • Hindistan cevizi serpilir.

7 değerli yorum on "ÇaYLı KeK"

hanife on 13 Temmuz 2010 09:43 dedi ki...

eline sağlık harika görünüyor

mehtap kuzucu on 13 Temmuz 2010 14:32 dedi ki...

elinize sağlık,nefis görünüyor...

tatlilar gülcandan on 14 Temmuz 2010 01:48 dedi ki...

Günaydin hayirli sabahlar .Ellerine saglik canim

Yemekçinin Mekanı on 14 Temmuz 2010 02:03 dedi ki...

Ellerinize sağlık... Bir Artvin gelini olarak blogunuzla tanışmak beni ayrıca bir mutlu etti...

sevil(birdemliksohbet) on 14 Temmuz 2010 05:47 dedi ki...

sevgili fatoş uzun zamandır yapmadığım bir kek di canım çekti bende en kısa zamanda yapacağım sevgiler
ellerine sağlık afiyet bal olsun tadan herkese..

Fatoş Öztürk on 14 Temmuz 2010 22:50 dedi ki...

Sevgili Hanife teşekkür ederim.Sevgiler..
Merhaba Sevgili Mehtap bloğuma hoşgeldin.Sevgiler.
Canım teşekkür ederim sanada günaydın.Çok öptüm..
Yemekçinin Mekanı hoşgeldin.Bende tanıştığıma memnun oldum yine beklerim.Sevgiler..
Sevilciğim çok teşekkür ederim canım.Sevgiler..

TAZE NANE on 26 Ağustos 2010 01:37 dedi ki...

Keke bayılırım. Afiyetler olsun.

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP