MaHLePLi TuZLu KuRaBiYe
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 paket yumuşak margarin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yumurta
- 4/1 su bardağı limon suyu (üstü su ile doldurulacak)
- Alabildiği kadar un
- Susam veya çörek otu
- İki yumurtanın sarısı üzeri için ayrılır.
- Yumurta beyazları ve diğer malzemeler karıştırılır.
- Hamura istenilen şekil verilir.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
- Susam ve çörek otu serpilir.
- 180 derece fırında kurabiyeler kızarana kadar pişirilir.
9 yorum:
Çok hoş görünüyorlar.
Mahlebin aroması,kokusu ekstra güzel.
Ellerinize sağlık gülüm
mis gibi komuştur ne güzel.ellerine sağlık
Çok severim mahlepli kurabiyeleri.. Mis gibide kokuyordur şimdi onlar.. Ellerine sağlık:)
fatoş ablam günaydınlar,güzel ve tebessümle dolu bir gün diliyorum sana.mahlep kokusuna bayılan bir insan olarak bu süslü ve nefis kurbişler için ellerine sağlık diyorum...şekilleri ise bir numara...canım vatanımın simgesi heryere olduğu gibi kurbişlere de yakışmış...
Ellerine saglik canim afiyetler olsun .Hayirli aksamlar öptüm.
Ay ve yıldız..Çok güzel gözüküyorlar,ellerine sağlık..
Ellerine sağlık kim hayır diyebilir çıtır çıtır tuzlu kurabiyelere
Nefis olmuş ellerine sağlık canım... Mahlepin nefis kokusu ve sıvıyağlı olması tarifi harika yapmış...
Sevgili Cafe pepela,Umutlu hayat,Yemekçinin mekanı,Mintinin mutfağı,Gülcan,Zeliha,Yemek vakti Aylin ve Banu ziyaretiniz ve değerli yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.Kucak dolusu sevgiler...
Yorum Gönder