28 Temmuz 2010 Çarşamba

MaHLePLi TuZLu KuRaBiYe

Malzemeler:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket yumuşak margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yumurta
  • 4/1 su bardağı limon suyu (üstü su ile doldurulacak)
  • Alabildiği kadar un
  • Susam veya çörek otu
Yapılışı:

  • İki yumurtanın sarısı üzeri için ayrılır.
  • Yumurta beyazları ve diğer malzemeler karıştırılır.
  • Hamura istenilen şekil verilir.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
  • Susam ve çörek otu serpilir.
  • 180 derece fırında kurabiyeler kızarana kadar pişirilir.



9 yorum:

Cafe Pepela

Çok hoş görünüyorlar.
Mahlebin aroması,kokusu ekstra güzel.
Ellerinize sağlık gülüm

umutluhayat

mis gibi komuştur ne güzel.ellerine sağlık

Unknown

Çok severim mahlepli kurabiyeleri.. Mis gibide kokuyordur şimdi onlar.. Ellerine sağlık:)

mintinin dünyası

fatoş ablam günaydınlar,güzel ve tebessümle dolu bir gün diliyorum sana.mahlep kokusuna bayılan bir insan olarak bu süslü ve nefis kurbişler için ellerine sağlık diyorum...şekilleri ise bir numara...canım vatanımın simgesi heryere olduğu gibi kurbişlere de yakışmış...

Unknown

Ellerine saglik canim afiyetler olsun .Hayirli aksamlar öptüm.

Unknown

Ay ve yıldız..Çok güzel gözüküyorlar,ellerine sağlık..

YeMeK vAkTi

Ellerine sağlık kim hayır diyebilir çıtır çıtır tuzlu kurabiyelere

Banu

Nefis olmuş ellerine sağlık canım... Mahlepin nefis kokusu ve sıvıyağlı olması tarifi harika yapmış...

Fatoş Öztürk

Sevgili Cafe pepela,Umutlu hayat,Yemekçinin mekanı,Mintinin mutfağı,Gülcan,Zeliha,Yemek vakti Aylin ve Banu ziyaretiniz ve değerli yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.Kucak dolusu sevgiler...

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

28 Temmuz 2010 Çarşamba

MaHLePLi TuZLu KuRaBiYe

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 13:30
Malzemeler:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket yumuşak margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yumurta
  • 4/1 su bardağı limon suyu (üstü su ile doldurulacak)
  • Alabildiği kadar un
  • Susam veya çörek otu
Yapılışı:

  • İki yumurtanın sarısı üzeri için ayrılır.
  • Yumurta beyazları ve diğer malzemeler karıştırılır.
  • Hamura istenilen şekil verilir.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
  • Susam ve çörek otu serpilir.
  • 180 derece fırında kurabiyeler kızarana kadar pişirilir.



9 değerli yorum on "MaHLePLi TuZLu KuRaBiYe"

Cafe Pepela on 28 Temmuz 2010 16:51 dedi ki...

Çok hoş görünüyorlar.
Mahlebin aroması,kokusu ekstra güzel.
Ellerinize sağlık gülüm

umutluhayat on 29 Temmuz 2010 00:31 dedi ki...

mis gibi komuştur ne güzel.ellerine sağlık

Unknown on 29 Temmuz 2010 01:31 dedi ki...

Çok severim mahlepli kurabiyeleri.. Mis gibide kokuyordur şimdi onlar.. Ellerine sağlık:)

mintinin dünyası on 30 Temmuz 2010 00:08 dedi ki...

fatoş ablam günaydınlar,güzel ve tebessümle dolu bir gün diliyorum sana.mahlep kokusuna bayılan bir insan olarak bu süslü ve nefis kurbişler için ellerine sağlık diyorum...şekilleri ise bir numara...canım vatanımın simgesi heryere olduğu gibi kurbişlere de yakışmış...

Unknown on 30 Temmuz 2010 14:43 dedi ki...

Ellerine saglik canim afiyetler olsun .Hayirli aksamlar öptüm.

Unknown on 30 Temmuz 2010 22:52 dedi ki...

Ay ve yıldız..Çok güzel gözüküyorlar,ellerine sağlık..

YeMeK vAkTi on 30 Temmuz 2010 23:35 dedi ki...

Ellerine sağlık kim hayır diyebilir çıtır çıtır tuzlu kurabiyelere

Banu on 31 Temmuz 2010 05:11 dedi ki...

Nefis olmuş ellerine sağlık canım... Mahlepin nefis kokusu ve sıvıyağlı olması tarifi harika yapmış...

Fatoş Öztürk on 1 Ağustos 2010 00:04 dedi ki...

Sevgili Cafe pepela,Umutlu hayat,Yemekçinin mekanı,Mintinin mutfağı,Gülcan,Zeliha,Yemek vakti Aylin ve Banu ziyaretiniz ve değerli yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.Kucak dolusu sevgiler...

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP