14 Temmuz 2010 Çarşamba

ÇiĞ BöReK


Çiğ Böreğin asıl hamuru maya katmadan yapılır.Ve iç malzemesi çiğ olarak hamurun üzerine sulandırılıp sürülür.Ben değişiklik yapmak istediğim için böyle denedim.Böylede çok güzel oldu denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler:

  • 1su bardağı ılık su
  • 1 yumurta
  • 2-2,5 bardak un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ çorba kaşığı kuru maya
İçi İçin:
  • 300 gr kıyma
  • 2 tane soğan
  • 2 tane domates
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
  • Maya 4/1 bardak suyla karıştırılır.
  • Kabarınca kalan su tuz ve un azar azar katılarak hamur yoğurulur.
  • Tencerede kıyma suyunu salıp çekene dek pişirilir.
  • Üzerine soğan, çok az yağ ilave edilip kavrulur.
  • Rendelenmiş domates ilave edilir.
  • Baharatlar tuz ve su eklenip pişirilir.
  • Hamur mayalanınca ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.
  • Unlu zeminde daire şeklinde açılır.
  • Soğumuş olan iç harcı yarım ay şeklinde yayılır.
  • Yufkanın boş kısmı harcın üzerine kapatılır.
  • Hamur kesme ruletiyle kenerları kesilir.
  • Bol kızgın yağda kızartılır.
Not: Hamuru ince açamayanlarda bu böreği rahatlıkla yapabilirler.

6 yorum:

Unknown

Ellerine saglik canim .Afiyetler olsun.

Unknown

Mutfağa gidiyorum şimdi.Buzlukta hamurum da vardı.Ellerine sağlık olsun.

Bir Terazi Kizi...

Fatos hanim,tekrar merhabalar,beni izlemeye almissiniz,öncelikle tesekkür ederim,insallah hep görüsmek dilegiyle...

Ikincisi,blogunuza hemen girip bakmak istedim,ama,izleyiciler panelinde acilan sayfada,blogunuzun ismi yazmiyordu.sadece mesaj gönderin,arkadas olarak ekleyin falan vardi,bu bazi arkadaslarda da oluyor ve sizi bulmak biraz zaman aliyor o zaman,neyseki isminizi google yazarak,blogunuza ulastim...

Ücüncüsü,hem tesekkür edeyim,hem izleyiciniz olayim dedim birde böyle upuuuzun bir yazi ekledim,malum yazmayi,anlatmayi seven biri olarak...

Yazdim yazdim,yorumu göndere tikladim,önce ismimi ekleyerek,aaa bi baktim,yazdiklarim ucup gitmis!

Üsenmedim,tekrar yazdim,tabi biraz daha kisa ve öz olaraktan,yine sildi!

Ücüncüsünde ise,artik sadece o iki kelimeyi yazarak biraktim,denedim,sanirim göndermis,lakin,mesajiniz gitti,yollandi filanda yazmiyordu...

Üstelik,sayfanizi actigimda sadece kadayif tatlisi görünüyordu,meger o 12 temmuza aitmis,ben birde kadayifla ilgili neler yazmistim halbuki...Iki gündür alip yapmamak icin direnirken,tatli orda inadina duruyordu sanki,üstelik alt alta hep kadayif ve suan actigimdada öyleydi,ben ana sayfaya tiklayip,cig börekleride görmüs oldum,valla gece gece hic iyi olmadi,sabah yapardim ama evde hic kiyma yok! neyseki...yaptigimdada cok tükettigim icin,benim biraz dikkat etmem gerekiyor...

Durum böyle,

ilginc bir tanisma merasimi oldu benim icin,ama sonunda basardim,insallah bir sorun olmaz birazdan,hadi bakalim,

sevgiler size Almanya'dan...

Not: Affiniza siginarak sormustum birde,acaba sayfama nasil ulastiniz? Ben cok merak ediyorum,ama ilk kez size sormak kismet oldu,tesekkürler simdiden...

YeMeK vAkTi

merhabalar çiğ böreğe bayılırım ellerinize sağlık

Banu

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim... Bende blogunuzu gezdim ellerinize emeğinize sağlık... Böreğin hamurunu ipek gibi açmışsınız kıymalıda nefis olur... Afiyet olsun...

dokuzuncubulut

Çok severim, çok:))) Puf puf olmuşlar, kimbilir ne kadar da lezzetlidirler.
Ellerinize sağlık, sevgiler.

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

14 Temmuz 2010 Çarşamba

ÇiĞ BöReK

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 23:25

Çiğ Böreğin asıl hamuru maya katmadan yapılır.Ve iç malzemesi çiğ olarak hamurun üzerine sulandırılıp sürülür.Ben değişiklik yapmak istediğim için böyle denedim.Böylede çok güzel oldu denemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler:
  • 1su bardağı ılık su
  • 1 yumurta
  • 2-2,5 bardak un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ çorba kaşığı kuru maya
İçi İçin:
  • 300 gr kıyma
  • 2 tane soğan
  • 2 tane domates
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
  • Maya 4/1 bardak suyla karıştırılır.
  • Kabarınca kalan su tuz ve un azar azar katılarak hamur yoğurulur.
  • Tencerede kıyma suyunu salıp çekene dek pişirilir.
  • Üzerine soğan, çok az yağ ilave edilip kavrulur.
  • Rendelenmiş domates ilave edilir.
  • Baharatlar tuz ve su eklenip pişirilir.
  • Hamur mayalanınca ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.
  • Unlu zeminde daire şeklinde açılır.
  • Soğumuş olan iç harcı yarım ay şeklinde yayılır.
  • Yufkanın boş kısmı harcın üzerine kapatılır.
  • Hamur kesme ruletiyle kenerları kesilir.
  • Bol kızgın yağda kızartılır.
Not: Hamuru ince açamayanlarda bu böreği rahatlıkla yapabilirler.

6 değerli yorum on "ÇiĞ BöReK"

Unknown on 15 Temmuz 2010 02:11 dedi ki...

Ellerine saglik canim .Afiyetler olsun.

Unknown on 15 Temmuz 2010 02:38 dedi ki...

Mutfağa gidiyorum şimdi.Buzlukta hamurum da vardı.Ellerine sağlık olsun.

Bir Terazi Kizi... on 15 Temmuz 2010 14:47 dedi ki...

Fatos hanim,tekrar merhabalar,beni izlemeye almissiniz,öncelikle tesekkür ederim,insallah hep görüsmek dilegiyle...

Ikincisi,blogunuza hemen girip bakmak istedim,ama,izleyiciler panelinde acilan sayfada,blogunuzun ismi yazmiyordu.sadece mesaj gönderin,arkadas olarak ekleyin falan vardi,bu bazi arkadaslarda da oluyor ve sizi bulmak biraz zaman aliyor o zaman,neyseki isminizi google yazarak,blogunuza ulastim...

Ücüncüsü,hem tesekkür edeyim,hem izleyiciniz olayim dedim birde böyle upuuuzun bir yazi ekledim,malum yazmayi,anlatmayi seven biri olarak...

Yazdim yazdim,yorumu göndere tikladim,önce ismimi ekleyerek,aaa bi baktim,yazdiklarim ucup gitmis!

Üsenmedim,tekrar yazdim,tabi biraz daha kisa ve öz olaraktan,yine sildi!

Ücüncüsünde ise,artik sadece o iki kelimeyi yazarak biraktim,denedim,sanirim göndermis,lakin,mesajiniz gitti,yollandi filanda yazmiyordu...

Üstelik,sayfanizi actigimda sadece kadayif tatlisi görünüyordu,meger o 12 temmuza aitmis,ben birde kadayifla ilgili neler yazmistim halbuki...Iki gündür alip yapmamak icin direnirken,tatli orda inadina duruyordu sanki,üstelik alt alta hep kadayif ve suan actigimdada öyleydi,ben ana sayfaya tiklayip,cig börekleride görmüs oldum,valla gece gece hic iyi olmadi,sabah yapardim ama evde hic kiyma yok! neyseki...yaptigimdada cok tükettigim icin,benim biraz dikkat etmem gerekiyor...

Durum böyle,

ilginc bir tanisma merasimi oldu benim icin,ama sonunda basardim,insallah bir sorun olmaz birazdan,hadi bakalim,

sevgiler size Almanya'dan...

Not: Affiniza siginarak sormustum birde,acaba sayfama nasil ulastiniz? Ben cok merak ediyorum,ama ilk kez size sormak kismet oldu,tesekkürler simdiden...

YeMeK vAkTi on 15 Temmuz 2010 22:33 dedi ki...

merhabalar çiğ böreğe bayılırım ellerinize sağlık

Banu on 16 Temmuz 2010 06:55 dedi ki...

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim... Bende blogunuzu gezdim ellerinize emeğinize sağlık... Böreğin hamurunu ipek gibi açmışsınız kıymalıda nefis olur... Afiyet olsun...

dokuzuncubulut on 16 Temmuz 2010 09:08 dedi ki...

Çok severim, çok:))) Puf puf olmuşlar, kimbilir ne kadar da lezzetlidirler.
Ellerinize sağlık, sevgiler.

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP