KaNDiL SiMiDi
- 250 gr. margarin
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Un
- 1 yumurta akı
- Susam
- Bütün malzemeler karıştırılıp hamur yapılır.
- Küçük simitler yapılır.
- Yumurta akına bulanıp susama batırılır.
- Yağlı kağıt sarılı tepsiye dizilir.
- 200 derecede pişirilir.
3 yorum:
fatoşcum kandilin kutlu olsun.simitler harika
Bilmeyi bilmeden, kendimzi bilmeden daha,Kendini bildiren SENsin bize.Ruhumuza üfledin ruhundan, aşkını üfledin.Şekil verdin şekle sığmayan o sonsuz güzelliğinle ve kalbimiz, verdin.Evet kalbimizi.
Yeter dedin.Bu kuluma yalnız bu kalbi yeter.Onunla yürüyecek, onunla koşacak,onunla konuşacak ve hatta onunla görecek ve bu kalp öyle bir kalptir ki O kalpte yalnız ben olacağım,yere göğe sığmam,mü'min kulumun kalbine sığarım.
Varlığında yok olduğumuz, varlığında kaybolduğumuz, varlığında kendimizi bulduğumuzsun,
Bir değil, bin ömrümüz dahi olsa, bir gözümüzün şükrünü bile veremeyecekse eğer, yaptıklarımız ve yapacaklarımız, Söyle bize Ya Rabbi,
Ya biz bu gönlün şükrünü SANA nasıl verelim?
Her bir amel-i salih ve her bir harf-i Kuran'ın ecrinin sonsuz kere katmerleneceği
''Bu kutlu gecede,derin şükr ve kalbi muhabbetlerle buluşmak,yeniden doğabilmek,rahmet ve bereket pınarından bolca nasiplenebilmek duası ile''
Kandiliniz Kutlu Olsun..
Simitler çok hoş görünüyor,ellerinize sağlık gülüm
Muhabbet ve bereket ile
Çok severim:)) Kandil simidinin lezzeti bana bir başka güzel gelir... Her zaman yapılmadığı için midir, bilmem ama... Sizin simitlerde çoook güzel ve lezzetli görünüyor.
Ellerinize sağlık, sevgiler...
Yorum Gönder