22 Temmuz 2010 Perşembe

ViŞNe SuYu

Dün her sene olduğu gibi yine vişne aldım.Vişne suyu yaptım. Geçen sene 10 kilodan yapmıştım. Başka meyvelerinde suyunu yaptığım için hepsi bitmedi.Bende bu yüzden bu sene daha az yaptım.Biraz zahmetli bir iş ama. Hazır meyve sularına karşı olduğum için çocuklarımın katkısız doğal vişne suyu içmelerini istiyorum. Kalan vişne tanelerinin suyunu iyice süzüp biraz da şeker ilavesiyle marmelat yaptım. Yapım aşamalarını çekmeye unuttum. Ama anlatımımın yeterli olacağını düşünüyorum. Sağolsun eşimin halasında ve annemde bu şişelerden çok var :) Bende onlardan birazını istedim. Böyle saklamak çok kolay oluyor. Biraz doldururken zorlanıyorum çünkü ağızları küçük ama eh bunada katlanıyorum :)

Malzemeler:

  • 5 kilo olgun vişne
  • 2 kilo şeker
  • 1 limon
Yapılışı:
  • Vişneler saplarından ayrılır.
  • Bol suyla yıkanır.
  • Vişneler tencereye alınır.
  • Üzerinlerini 3 parmak aşacak kadar su doldurulur.
  • Vişneler çatlayıp rengi açılana kadar kaynatılır.
  • Tencerenin kapağı taşma ihtimaline karşı yarı açık tutulur.
  • Şeker ve limon ikiye bölünüp eklenir.
  • 10 dk daha kaynatılır.
  • Sıcakken kavanozlara veya şişelere doldurulup ters çevrilir.

15 yorum:

umutluhayat

ayyy ne güzel bende vişne mevsimizi kaçırdığım için üzülüyordum.varmı demek hala.ellerimne sağlık

Fatoş Öztürk

Bernacığım teşekkür ederim.Bence kaçırmadın tam zamanı.Sevgiler...

Fatoş Öztürk
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Fatoş Öztürk
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hanife

arkadaşım eline sağlık çok güzel görünüyor,bende hazır meyve sularına karşıyım şimdiye kadar bu kadar çok meyve suyu yapmadığım için bilemiyorum yaptığın meyve suları ne kadar süre dayanıyor ve bozulmuyormu sevgiler arkadaşım

Yemekçinin Mekanı

Ellerine sağlık canım. Annemde bahçedeki vişneleri toplayı yapar meyve suyu ve reçelini...Mis gibi oluyor..

Fatoş Öztürk

Sevgili Hanifeciğim,
Kolay kolay bozulmuyor.3 sene önceden kalmış meyve suyum var. Hala bozulmadan duruyor.Bu şişelerle daha uzun süre saklanabiliyor.Ağzı açılmadıktan sonra hiçbir şekilde bozulmuyor.
Sevgiler...

Bir Terazi Kizi...

Eline saglik,afiyetler olsun,ben daha hic yapmadim,denemedim yani,yanliz bir sorum olacak,visneler kaynatildiktan, icine limon ve seker eklendikten sonra cekirdekleriyle berabermi kavanozlara dolduruluyor,yani süzerekmi daha sonra hep kullanacagiz?Su ekleyerek?

Tesekkürler simdiden,iyi aksamlar dilerim.

Bir Terazi Kizi...

Neden hep ilk yazdigimda yorumlarim siliniyor anlamiyorum!!!

Evvelsi günde yazmistim,sildi,bir daha yazamadim:(
Bir sorum vardi,kisaca sormak istiyorum.Visneler kaynatilip,icine limon ve seker konulduktan sonra,cekirdekleriyle berabermi kavanozlara dolduruyoruz? Yoksa öylece koyup,kullanirkenmi süzüyoruz,hic yapmadigim icin merak ettim,sevgiler size...

Bir Terazi Kizi...

Maalesef yorum kisminda bir sorununuz var,yazdiklarim silinip gidiyor,cok üzgünüm:(

Fatoş Öztürk

Evet canım benim yorumlarda tam tersi çoğalıyor :) 1 gönderiyorum 3 gidiyor :) Hayır, kavanozların içine sadece suyunu dolduruyorum. Kalan vişne tanelerini çekirdeklerini ayırmak için büyük kevgirden geçiriyorum.Şeker ilavesi ile marmelat yapıyorum.

NzlGl

Sevgili Fatoş hanım

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Tabii ki kaçınılmaz son var. Ama yinede kabullenmek zor oluyor. Allah kimselere göstermesin.
Babanız için acil şifalar diliyorum. Bence sevdiklerimizle bizim için önemli olan insanlarla ne kadar vakit geçirirsek yanımıza kalan bu oluyor.

İyi günler dileğiyle , sevgiler


nazlı

Banu

Ohhhh dedirten bir tad:))) Ellerine sağlık canım buzlu buzlu nede güzel vişne suyu sevgilerimle:))

mintininmutfağı

selamlar arkadaşım.öncelikle güzel yorumun ve belirttiğin konularla ilgili aydınlatıcı bilgilerin için teşekkür ederim.bu araalara herkeste bir vişne koşuşturması var.ben de yaptım geçenlerde.emeğine sağlık arkadaşım.

Fatoş Öztürk

Sevgili arkadaşlar ziyaretiniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Hepinize kucak dolusu sevgi ve selamlar...

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

22 Temmuz 2010 Perşembe

ViŞNe SuYu

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 03:45
Dün her sene olduğu gibi yine vişne aldım.Vişne suyu yaptım. Geçen sene 10 kilodan yapmıştım. Başka meyvelerinde suyunu yaptığım için hepsi bitmedi.Bende bu yüzden bu sene daha az yaptım.Biraz zahmetli bir iş ama. Hazır meyve sularına karşı olduğum için çocuklarımın katkısız doğal vişne suyu içmelerini istiyorum. Kalan vişne tanelerinin suyunu iyice süzüp biraz da şeker ilavesiyle marmelat yaptım. Yapım aşamalarını çekmeye unuttum. Ama anlatımımın yeterli olacağını düşünüyorum. Sağolsun eşimin halasında ve annemde bu şişelerden çok var :) Bende onlardan birazını istedim. Böyle saklamak çok kolay oluyor. Biraz doldururken zorlanıyorum çünkü ağızları küçük ama eh bunada katlanıyorum :)

Malzemeler:
  • 5 kilo olgun vişne
  • 2 kilo şeker
  • 1 limon
Yapılışı:
  • Vişneler saplarından ayrılır.
  • Bol suyla yıkanır.
  • Vişneler tencereye alınır.
  • Üzerinlerini 3 parmak aşacak kadar su doldurulur.
  • Vişneler çatlayıp rengi açılana kadar kaynatılır.
  • Tencerenin kapağı taşma ihtimaline karşı yarı açık tutulur.
  • Şeker ve limon ikiye bölünüp eklenir.
  • 10 dk daha kaynatılır.
  • Sıcakken kavanozlara veya şişelere doldurulup ters çevrilir.

15 değerli yorum on "ViŞNe SuYu"

umutluhayat on 22 Temmuz 2010 05:19 dedi ki...

ayyy ne güzel bende vişne mevsimizi kaçırdığım için üzülüyordum.varmı demek hala.ellerimne sağlık

Fatoş Öztürk on 22 Temmuz 2010 06:57 dedi ki...

Bernacığım teşekkür ederim.Bence kaçırmadın tam zamanı.Sevgiler...

Fatoş Öztürk on 22 Temmuz 2010 06:59 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Fatoş Öztürk on 22 Temmuz 2010 06:59 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
hanife on 22 Temmuz 2010 07:16 dedi ki...

arkadaşım eline sağlık çok güzel görünüyor,bende hazır meyve sularına karşıyım şimdiye kadar bu kadar çok meyve suyu yapmadığım için bilemiyorum yaptığın meyve suları ne kadar süre dayanıyor ve bozulmuyormu sevgiler arkadaşım

Yemekçinin Mekanı on 22 Temmuz 2010 07:40 dedi ki...

Ellerine sağlık canım. Annemde bahçedeki vişneleri toplayı yapar meyve suyu ve reçelini...Mis gibi oluyor..

Fatoş Öztürk on 22 Temmuz 2010 09:21 dedi ki...

Sevgili Hanifeciğim,
Kolay kolay bozulmuyor.3 sene önceden kalmış meyve suyum var. Hala bozulmadan duruyor.Bu şişelerle daha uzun süre saklanabiliyor.Ağzı açılmadıktan sonra hiçbir şekilde bozulmuyor.
Sevgiler...

Bir Terazi Kizi... on 22 Temmuz 2010 12:29 dedi ki...

Eline saglik,afiyetler olsun,ben daha hic yapmadim,denemedim yani,yanliz bir sorum olacak,visneler kaynatildiktan, icine limon ve seker eklendikten sonra cekirdekleriyle berabermi kavanozlara dolduruluyor,yani süzerekmi daha sonra hep kullanacagiz?Su ekleyerek?

Tesekkürler simdiden,iyi aksamlar dilerim.

Bir Terazi Kizi... on 22 Temmuz 2010 12:32 dedi ki...

Neden hep ilk yazdigimda yorumlarim siliniyor anlamiyorum!!!

Evvelsi günde yazmistim,sildi,bir daha yazamadim:(
Bir sorum vardi,kisaca sormak istiyorum.Visneler kaynatilip,icine limon ve seker konulduktan sonra,cekirdekleriyle berabermi kavanozlara dolduruyoruz? Yoksa öylece koyup,kullanirkenmi süzüyoruz,hic yapmadigim icin merak ettim,sevgiler size...

Bir Terazi Kizi... on 22 Temmuz 2010 12:33 dedi ki...

Maalesef yorum kisminda bir sorununuz var,yazdiklarim silinip gidiyor,cok üzgünüm:(

Fatoş Öztürk on 22 Temmuz 2010 13:00 dedi ki...

Evet canım benim yorumlarda tam tersi çoğalıyor :) 1 gönderiyorum 3 gidiyor :) Hayır, kavanozların içine sadece suyunu dolduruyorum. Kalan vişne tanelerini çekirdeklerini ayırmak için büyük kevgirden geçiriyorum.Şeker ilavesi ile marmelat yapıyorum.

NzlGl on 23 Temmuz 2010 01:06 dedi ki...

Sevgili Fatoş hanım

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Tabii ki kaçınılmaz son var. Ama yinede kabullenmek zor oluyor. Allah kimselere göstermesin.
Babanız için acil şifalar diliyorum. Bence sevdiklerimizle bizim için önemli olan insanlarla ne kadar vakit geçirirsek yanımıza kalan bu oluyor.

İyi günler dileğiyle , sevgiler


nazlı

Banu on 23 Temmuz 2010 05:06 dedi ki...

Ohhhh dedirten bir tad:))) Ellerine sağlık canım buzlu buzlu nede güzel vişne suyu sevgilerimle:))

mintininmutfağı on 23 Temmuz 2010 11:37 dedi ki...

selamlar arkadaşım.öncelikle güzel yorumun ve belirttiğin konularla ilgili aydınlatıcı bilgilerin için teşekkür ederim.bu araalara herkeste bir vişne koşuşturması var.ben de yaptım geçenlerde.emeğine sağlık arkadaşım.

Fatoş Öztürk on 23 Temmuz 2010 12:21 dedi ki...

Sevgili arkadaşlar ziyaretiniz ve yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Hepinize kucak dolusu sevgi ve selamlar...

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP