BaZLaMa
Bazlama hamurunu iyice yoğurmak gerekiyor.İsterseniz ekmek yapma makinasında hamurunu yapabilirsiniz.En güzel yeniliş biçimi, yeni pişmiş sıcak bazlamanın üzerine tereyağı sürülerek yada bıçak yardımıyla ortadan ayrılıp içine tereyağı sürüldükten sonra peynir konularak çay eşliğinde yenilmesidir.Anneciğimin ellerine sağlık...
MALZEMELER:
- 3 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı ılık suyu ve maya kabartılır.
- Unun ortasını havuz şeklinde açılıp tuz, maya su ilavesiyle yoğrulur.
- Hamurun kıvamı ele yapışacak yumuşaklıkta olmalı.
- Yaklaşık 10-15 dakika yoğrulur.
- Hamur ılık ortamda üzerini kapatılarak iki katı olana dek bekletilir
- Unlanmış tezgaha alınıp 2 bezeye ayırılır.
- Bezeler elle normal incelikte(20-25cm. çapında) açılır.
- Isıtılmış teflon tavada veya sacda pişirilir.
3 yorum:
canım annem yapar o kadar çok severimki ellerine sağlık canım...
Teşekkür ederim Bernacığım Annelerimiz olmasa ne yapardık düşünmek bile istemiyorum.
bu tarifi kardeşim için aldım.gecen yaptı tutduramadı.cok sevinecek.tşkler
Yorum Gönder