12 Temmuz 2010 Pazartesi

KaDaYıF TaTLıSı

Malzemeler:

  • 500 gr kadayıf
  • 2 su bardağı ceviz
  • 100 gr margarin
  • ½ su bardağı sıvıyağ
Şerbeti için:
  • 4 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Yapılışı:
  • Şeker, su ve 1 dilim limon orta ısılı ateşte 10 dk kaynatılır.
  • Taze tel kadayıflar derin bir kapta elle çekerek kopartılır.
  • Yağlanmış tepsiye yarısı yayılıp bastırılır.
  • Üzerine ceviz serpilip kalan kadayıflar yayılır.
  • Margarin eritilip sıvıyağ katılır.
  • Kadayıfların her tarafına yağ gezdirilir.
  • 170 derecede altın sarısı renk alana dek pişirilir.
  • Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılık şerbet dökülür.

4 yorum:

Fatoş Öztürk

Bernacığım çok değerli olan yorumun için teşekkür ederim.Tarifimdeki bir hatadan dolayı silince senin yorumunda silinmiş oldu.Kusura bakma canım Sevgiler..

Sevil Şahin

çok severim çok ellerine sağlık
afiyet bal olsun
sevgiler

Unknown

Canim ellerine saglik afiyet seker olsun arkadasima öptüm.

Bir Terazi Kizi...

Yine sildi!

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

12 Temmuz 2010 Pazartesi

KaDaYıF TaTLıSı

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 07:34
Malzemeler:
  • 500 gr kadayıf
  • 2 su bardağı ceviz
  • 100 gr margarin
  • ½ su bardağı sıvıyağ
Şerbeti için:
  • 4 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Yapılışı:
  • Şeker, su ve 1 dilim limon orta ısılı ateşte 10 dk kaynatılır.
  • Taze tel kadayıflar derin bir kapta elle çekerek kopartılır.
  • Yağlanmış tepsiye yarısı yayılıp bastırılır.
  • Üzerine ceviz serpilip kalan kadayıflar yayılır.
  • Margarin eritilip sıvıyağ katılır.
  • Kadayıfların her tarafına yağ gezdirilir.
  • 170 derecede altın sarısı renk alana dek pişirilir.
  • Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılık şerbet dökülür.

4 değerli yorum on "KaDaYıF TaTLıSı"

Fatoş Öztürk on 12 Temmuz 2010 07:55 dedi ki...

Bernacığım çok değerli olan yorumun için teşekkür ederim.Tarifimdeki bir hatadan dolayı silince senin yorumunda silinmiş oldu.Kusura bakma canım Sevgiler..

Sevil Şahin on 12 Temmuz 2010 07:56 dedi ki...

çok severim çok ellerine sağlık
afiyet bal olsun
sevgiler

Unknown on 12 Temmuz 2010 08:28 dedi ki...

Canim ellerine saglik afiyet seker olsun arkadasima öptüm.

Bir Terazi Kizi... on 15 Temmuz 2010 12:12 dedi ki...

Yine sildi!

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP