KaDaYıF TaTLıSı
- 500 gr kadayıf
- 2 su bardağı ceviz
- 100 gr margarin
- ½ su bardağı sıvıyağ
- 4 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
- Şeker, su ve 1 dilim limon orta ısılı ateşte 10 dk kaynatılır.
- Taze tel kadayıflar derin bir kapta elle çekerek kopartılır.
- Yağlanmış tepsiye yarısı yayılıp bastırılır.
- Üzerine ceviz serpilip kalan kadayıflar yayılır.
- Margarin eritilip sıvıyağ katılır.
- Kadayıfların her tarafına yağ gezdirilir.
- 170 derecede altın sarısı renk alana dek pişirilir.
- Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılık şerbet dökülür.
4 yorum:
Bernacığım çok değerli olan yorumun için teşekkür ederim.Tarifimdeki bir hatadan dolayı silince senin yorumunda silinmiş oldu.Kusura bakma canım Sevgiler..
çok severim çok ellerine sağlık
afiyet bal olsun
sevgiler
Canim ellerine saglik afiyet seker olsun arkadasima öptüm.
Yine sildi!
Yorum Gönder