MaFiŞ ( KARS )
Bu tarifi biz Zonguldak'ta otururken çok samimi olduğumuz Karslı komşumuzdan öğrenmiştik. O gün den beri sık sık yaparız. Kahvaltılar da, çay saatlerinde yanında peynir, reçel, pekmezle servis edilebilecek enfes bir lezzet.
Malzemeler:
- 1 yumurta
- 1 kilo un
- Tuz
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- Aldığı kadar süt veya su
- Maya su veya sütle kabartılır.
- Yumurta ve diğer malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.
- Hamurun üstü örtülüp 2 misli kabarana dek bekletilir.
- Merdane ile açılır.
- Kare parçalar kesilir.
- Kızgın yağda kızartılır.
10 yorum:
Mmm ellerine sağlık gülüm,afiyet,bereket,şifa olsun..
'Mafiş' arapçada yok,mevcut değil anlamına geliyor,reçetenin hikayesini merak ettim:)
Selametle..
enfes bir lezzet ellerine saglik ziyaretin ve yorumun icinde ayrica tesekkür ederim bende seni izlemeye aliyorum sevgiler hayirli ramazanlar
Bu tip hamur işlerine bayılıyorum, elinize sağlık canım
sevgiler
ellerine sağlık canım çok güzel olmyş
Ellerine sağlık kabarık kabarık misss gibi
Ellerinize sağlık. Çok leziz ve güzel görünüyor.
Saygılar.
Nefisss! Danke ...
cayin yanina gercekten de en iyi giden tatlardan ellerinize saglik sevgiler
Ben de yaparım sık sık ama mutlaka sütle yoğururum, daha güzel oluyor. Ellerinize sağlık.
pofuduk pofuduk olmuşlar.ellerine saglik
Yorum Gönder