Patlıcanlı Börek
42.Tarifin Adı: Patlıcanlı Börek
Gönderen: Ballı Cimcime
  
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için tıklayınız.
Malzemeler:
- 4 adet patlıcan
 - 1 adet soğan
 - 3 adet yeşil biber
 - 4 adet domates
 - Biraz sıvı yağ (soğanı ve biberi kavurmak için)
 - Tuz karabiber
 - 3 adet yufka
 - ½ su bardağı süt
 - 2 yumurta
 - ½ su bardağı sıvı yağ
 - Susam/çörek otu
 
Yapılışı:
- Önce böreğin iç malzemesini hazırlayalım.
 - Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın ve 15 dakika kadar tuzlu suda bekletin.
 - Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayın.
 - Domatesleri rendeleyin.
 - Büyükçe bir tavada soğan ve biberleri yeteri kadar sıvı yağ ile kavurun.
 - Tavaya suyunu süzdüğünüz patlıcanları da ekleyip kavurmaya devam edin.
 - Patlıcanların rengi değişip yumuşayıncaya kadar kavurun.
 - Sonra rendelediğiniz domatesleri de ekleyip bir 5 dakika kadar kavurun.
 - Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Patlıcanlı içimiz hazır.
 - Yufkaları dörde bölün. 3 yufkamız var toplam 12 parça elde etmiş olacağız.
 - Yumurtanın birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın.
 - Sütü kalan yumurtayı ve sıvıyağı derince bir kapta çırpın.
 - Bir yufka parçası alın sütlü karışımı fırça yardımı ile yufkanın üzerine sürün.
 - Hazırladığınız patlıcanlı karışımdan düz köşelerden birine bir sıra koyun.
 - Rulo olacak şekilde sarın.
 - Her bir yufka parçası için aynı işlemi yapın.
 - Fırın tepsisine dizin üzerlerine yumurta sürün ve isteğinize göre susam ya da çörek otu ile süsleyin.
 - Yaklaşık 200 derece fırında böreklerin üstü kızarana kadar pişirin.
 


0 yorum:
Yorum Gönder