31 Ekim 2010 Pazar

Kapalı Pide

68.Tarifin Adı: Kapalı Pide
Göderen: Papatya68

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için tıklayınız.


Malzemeler:

  • 2 su bardağı. ılık süt,
  • 1 çay bardağı su,
  • 1 su bardağı sıvı yağ,
  • 2 adet yumurta (beyazları hamurun içine sarıları üstüne)
  • 1 yemek kaşığı şeker,
  • 1 yemek kaşığı tuz,
  • 1 paket küçük yaşmaya veya 2 yemek kaşığı kuru maya,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • aldığı kadar un (hamur oldukca yumuşak olmalı)
  • Arasına sürmek için kaymak (tereyağıda olur)
İçi İçin:
  • Herkes istediği içi kullanabilir.

Yapılışı:

  • Maya süt ve şeker birbiri ile iyice karıştırılıp sonra diğer malzemeler ilave edilir.
  • Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulduktan sonra yarım saat üstü kapalı beklenir ve yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp merdane ile tatlı tabağı kadar açılır üstüne kaymak sürülüp bir tane daha açılıp üste koyulduktan sonra tekrar kaymak sürülür ve rulo yapılır.
  • İki ucundan kıvırarak yuvarlanır ucu alta gizlenir hepsi tamamlandıktan sonra yumurta sarısı sürülüp susam çörekotu serpilerek (arzunuza göre) yarım saat daha kabarması beklenir ve 200 derece ısıtılmış fırına koyulur üzeri iyice kızarana dek pişirilir.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

31 Ekim 2010 Pazar

Kapalı Pide

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 11:20
68.Tarifin Adı: Kapalı Pide
Göderen: Papatya68

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için tıklayınız.


Malzemeler:

  • 2 su bardağı. ılık süt,
  • 1 çay bardağı su,
  • 1 su bardağı sıvı yağ,
  • 2 adet yumurta (beyazları hamurun içine sarıları üstüne)
  • 1 yemek kaşığı şeker,
  • 1 yemek kaşığı tuz,
  • 1 paket küçük yaşmaya veya 2 yemek kaşığı kuru maya,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • aldığı kadar un (hamur oldukca yumuşak olmalı)
  • Arasına sürmek için kaymak (tereyağıda olur)
İçi İçin:
  • Herkes istediği içi kullanabilir.

Yapılışı:

  • Maya süt ve şeker birbiri ile iyice karıştırılıp sonra diğer malzemeler ilave edilir.
  • Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulduktan sonra yarım saat üstü kapalı beklenir ve yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp merdane ile tatlı tabağı kadar açılır üstüne kaymak sürülüp bir tane daha açılıp üste koyulduktan sonra tekrar kaymak sürülür ve rulo yapılır.
  • İki ucundan kıvırarak yuvarlanır ucu alta gizlenir hepsi tamamlandıktan sonra yumurta sarısı sürülüp susam çörekotu serpilerek (arzunuza göre) yarım saat daha kabarması beklenir ve 200 derece ısıtılmış fırına koyulur üzeri iyice kızarana dek pişirilir.

0 değerli yorum on "Kapalı Pide"

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP