31 Ekim 2010 Pazar

Körili Kıymalı Muska Böreği

69.Tarifin Adı: Korili Kıymalı Muska Böreği
Gönderen: Altarnatif Mutfak

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için tıklayınız.


Malzemeler:

  • 4 adet yufka
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 demet maydonoz
  • tuz
  • karabiber
  • 2,5 çay kaşığı Köri
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

  • Bir tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağı konulur ve içine küçük küçük doğranmış soğan eklenir, soğanlar pembeleşinceye kadar çevrilir.
  • İçine kıyma ilave edilip, pişirilmeye devam edilir.
  • Son olarak tuz , biber ve 1,5 çay kaşığı köri eklenir, iyice karıştırılır.
  • Kıyma iyice kavrulunca içine doğranmış maydonoz eklenir ve altı kapatılır.
  • Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt ve zeytinyağının kalanı iyice karıştırılır.
  • Yufkalar uzun kalın şeritler halinde kesilir.
  • En üstteki yufkaya fırça ile yoğurtlu karışımdan iyice sürülür, şeritin ucuna kıymalı harçtan konulur ve sağa, sola üçgen olacak şekilde katlayarak yufkanın sonuna kadar gelinir ve uç kısmı ıslatılara kapatılır.
  • Tüm yufka şeritleri için aynı işlem yapılır.
  • Muska böreklerinin sarılması bitince elde kalan yoğurtlu karışıma 1 çay kaşığı köri ilave edilip, karıştırılır ve bu karışım tüm böreklerin üzerine bolca sürülür.
  • 180 C ısıtılmış fırında böreklerin üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Sıcak olarak servis yapılır.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

31 Ekim 2010 Pazar

Körili Kıymalı Muska Böreği

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 11:49
69.Tarifin Adı: Korili Kıymalı Muska Böreği
Gönderen: Altarnatif Mutfak

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için tıklayınız.


Malzemeler:
  • 4 adet yufka
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 1 demet maydonoz
  • tuz
  • karabiber
  • 2,5 çay kaşığı Köri
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

  • Bir tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağı konulur ve içine küçük küçük doğranmış soğan eklenir, soğanlar pembeleşinceye kadar çevrilir.
  • İçine kıyma ilave edilip, pişirilmeye devam edilir.
  • Son olarak tuz , biber ve 1,5 çay kaşığı köri eklenir, iyice karıştırılır.
  • Kıyma iyice kavrulunca içine doğranmış maydonoz eklenir ve altı kapatılır.
  • Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt ve zeytinyağının kalanı iyice karıştırılır.
  • Yufkalar uzun kalın şeritler halinde kesilir.
  • En üstteki yufkaya fırça ile yoğurtlu karışımdan iyice sürülür, şeritin ucuna kıymalı harçtan konulur ve sağa, sola üçgen olacak şekilde katlayarak yufkanın sonuna kadar gelinir ve uç kısmı ıslatılara kapatılır.
  • Tüm yufka şeritleri için aynı işlem yapılır.
  • Muska böreklerinin sarılması bitince elde kalan yoğurtlu karışıma 1 çay kaşığı köri ilave edilip, karıştırılır ve bu karışım tüm böreklerin üzerine bolca sürülür.
  • 180 C ısıtılmış fırında böreklerin üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Sıcak olarak servis yapılır.

0 değerli yorum on "Körili Kıymalı Muska Böreği"

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP