Milföylü Pidecikler
27.Tarifin Adı: Milföylü Pidecikler
Gönderen: Zeliha
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için tıklayınız.
Malzemeler:
- yarım paket milföy hamuru
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 adet orta boy patates
- 250 gr. kıyma
- 1 adet domates
- 1 tutam maydonoz
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- tuz
- taze çekilmiş karabiber
- üzerine sürmek için yumurta sarısı
- milföyleri açmak için un ve merdane :)
- Öncelikle tavaya sıvıyağ ve kıymayı alıp kıymanın rengi dönene kadar kavurun.
- Küp şeklinde doğranmış patatesleri ve soğanları ekleyip patates yumuşayana kadar pişirin.
- Patatesler yumuşayınca,domatesleri,tuz ve karabiberi ekleyip çevirdikten sonra ocaktan alın.
- İnce kıyılmış maydonozları da ilave ederek soğumaya bırakın.
- Tezgah veya düz bir zemine un serpiştirip milföyleri tek tek alıp enine ve boyuna kare şeklinde açın.
- Açtığınız hamuru ikiye bölün :) Böylelikle hem bir adet milföyden iki adet pidecik elde etmiş oluyorsunuz hem de unladığınız için çok yağlı olmuyor..
- İkiye böldüğünüz hamurun bir kenarına hazırladığınız kıymalı karışımdan bir kaşık koyup rulo şeklinde sarın.Uçlarını elinizle hafif yapıştırın ve ortasına bıçakla bir çizik atıp hafif açın..Pide şekli verin kısaca.
- Pidecikleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp,üzerine yumurta sarısı sürün fırınınızın börek ayarında üstü kızarana kadar pişirin..
1 yorum:
Çok şık görünüyor :)ellerinze sağlık
Yorum Gönder