19 Ekim 2010 Salı

Kahvaltılık Salça

52.Tarifin Adı: Kahvaltılık Salça
Gönderen: Muko

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için tıklayınız.


Yapılışı:

  • Geçen gün derindondurucu için fasulye bamya hazırlarken epeyce domates soyup rendeledim ve çıkan kabukları atmak bana çok ziyanlık olarak göründü biliyorsunuz domateste kansere karşı koruyan likopen maddesi var ve domatesin hiçbir bölümünü atmamak lazım.
  • Bende öyle yaptım rendelediğim domateslerin kabuklarını ve 4-5 diş sarımsağı blendırda güzelce parçaladım eğer bunu yapacaksanız domatesleri derince soymanızda hiçbir sakınca yok:).
  • Tavaya zeytinyağını koydum üzerine parçalanmış sos haline gelmiş olan domatesleri ekledim suyu uçana kadar güzelce kavurdum suyu uçtuktan sonra hem miktarı artsın hemde dahada lezzetlensin diye 2 kaşık biber salçası ekledim
  • bir adet kurutulmuş acıbiber ekledim birazda salçayla beraber kavurduktan sonra kurunane,karabiber,kimyon,tuz ekledim ve ocaktan aldım bir kaba boşaltıp soğumaya bıraktım.
  • Arkadaşlar öyle lezzetli bir kahvaltılık oldu ki anlatamam içine cevizde ekleyebilirsiniz benim evimde yoktu koymadım.
  • Aslında bu tarif birazda artık değerlendirme sayılabilir değilmi:)

3 yorum:

PEMBE KURDELE

Aklınla bin yaşa çok iyi düşünmüşsün. likopen bir yana domatesin kilosu olmuş 5 tl nerdeyse tavuk etiyle aynı. atmam bende bundan sonra kabuklarını fikir verdiğin için sağ ol.

Unknown

teşekkür ederim canım sende sağol doğru diyorsun domates altın gibi bu sene uzaktan seyredicez nerdeyse:))

YeMeK vAkTi

Ellerine sağlık pek bir leziz olmuş

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

19 Ekim 2010 Salı

Kahvaltılık Salça

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 09:58
52.Tarifin Adı: Kahvaltılık Salça
Gönderen: Muko

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için tıklayınız.


Yapılışı:
  • Geçen gün derindondurucu için fasulye bamya hazırlarken epeyce domates soyup rendeledim ve çıkan kabukları atmak bana çok ziyanlık olarak göründü biliyorsunuz domateste kansere karşı koruyan likopen maddesi var ve domatesin hiçbir bölümünü atmamak lazım.
  • Bende öyle yaptım rendelediğim domateslerin kabuklarını ve 4-5 diş sarımsağı blendırda güzelce parçaladım eğer bunu yapacaksanız domatesleri derince soymanızda hiçbir sakınca yok:).
  • Tavaya zeytinyağını koydum üzerine parçalanmış sos haline gelmiş olan domatesleri ekledim suyu uçana kadar güzelce kavurdum suyu uçtuktan sonra hem miktarı artsın hemde dahada lezzetlensin diye 2 kaşık biber salçası ekledim
  • bir adet kurutulmuş acıbiber ekledim birazda salçayla beraber kavurduktan sonra kurunane,karabiber,kimyon,tuz ekledim ve ocaktan aldım bir kaba boşaltıp soğumaya bıraktım.
  • Arkadaşlar öyle lezzetli bir kahvaltılık oldu ki anlatamam içine cevizde ekleyebilirsiniz benim evimde yoktu koymadım.
  • Aslında bu tarif birazda artık değerlendirme sayılabilir değilmi:)

3 değerli yorum on "Kahvaltılık Salça"

PEMBE KURDELE on 20 Ekim 2010 08:41 dedi ki...

Aklınla bin yaşa çok iyi düşünmüşsün. likopen bir yana domatesin kilosu olmuş 5 tl nerdeyse tavuk etiyle aynı. atmam bende bundan sonra kabuklarını fikir verdiğin için sağ ol.

Unknown on 20 Ekim 2010 09:27 dedi ki...

teşekkür ederim canım sende sağol doğru diyorsun domates altın gibi bu sene uzaktan seyredicez nerdeyse:))

YeMeK vAkTi on 21 Ekim 2010 06:53 dedi ki...

Ellerine sağlık pek bir leziz olmuş

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP