19 Ekim 2010 Salı

Krep

51.Tarifin Adı: Krep
Gönderen: Limon Çiçekleri

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için tıklayın.


Malzemeler:

  • 750-1000 gr.süt
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı erimiş tereyağı
  • kıvamını buluncaya dek un
  • 1 fiske tuz

Yapılışı:

  • Öncelikle yumurtayı iyice tel çırpıcıyla derin bir kasede çırpıyor,yavaş yavaş sütü ve erimiş tereyağını ilave ediyoruz.
  • Unu eleyerek kıvamını buluncaya dek topaklanma yapmamasınada dikkat ederek bu karışıma azar azar katıyoruz.
  • Akışkan bir kıvam olunca krep tavasına hiç yağ koymadan ocağın altını önceden yakarak ilk kepçeyi döküyoruz.
  • İlk krep heba olabiliyor çoğu zaman.Tavanın alışması gerekiyor.
  • Sonrakiler tıkır tıkır oluyor.
  • Yalnız tavayla ateşin temasını hiç kesmememiz gerekiyor.
  • Üstüste koyup,hatta her seferinde yeni pişeni en alta koyup yumuşamalarını sağlıyoruz.Piştikten sonra arasına dilediğiniz malzemeyi sarıp afiyetle yiyorsunuz...

1 yorum:

mintininmutfağı

fatoş ablam onca yoğunluk arasında bana selam vermeye geldin ya ne diyeyim.yüreğine sağlık balımmm.etkinlik çok güzel gidiyor maşallah ablacım.inşallah bir kere daha katılacağım.seni kocaman öpüyorum...

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

19 Ekim 2010 Salı

Krep

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 09:50
51.Tarifin Adı: Krep
Gönderen: Limon Çiçekleri

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için tıklayın.


Malzemeler:
  • 750-1000 gr.süt
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı erimiş tereyağı
  • kıvamını buluncaya dek un
  • 1 fiske tuz

Yapılışı:

  • Öncelikle yumurtayı iyice tel çırpıcıyla derin bir kasede çırpıyor,yavaş yavaş sütü ve erimiş tereyağını ilave ediyoruz.
  • Unu eleyerek kıvamını buluncaya dek topaklanma yapmamasınada dikkat ederek bu karışıma azar azar katıyoruz.
  • Akışkan bir kıvam olunca krep tavasına hiç yağ koymadan ocağın altını önceden yakarak ilk kepçeyi döküyoruz.
  • İlk krep heba olabiliyor çoğu zaman.Tavanın alışması gerekiyor.
  • Sonrakiler tıkır tıkır oluyor.
  • Yalnız tavayla ateşin temasını hiç kesmememiz gerekiyor.
  • Üstüste koyup,hatta her seferinde yeni pişeni en alta koyup yumuşamalarını sağlıyoruz.Piştikten sonra arasına dilediğiniz malzemeyi sarıp afiyetle yiyorsunuz...

1 değerli yorum on "Krep"

mintininmutfağı on 19 Ekim 2010 15:23 dedi ki...

fatoş ablam onca yoğunluk arasında bana selam vermeye geldin ya ne diyeyim.yüreğine sağlık balımmm.etkinlik çok güzel gidiyor maşallah ablacım.inşallah bir kere daha katılacağım.seni kocaman öpüyorum...

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP