31 Ekim 2010 Pazar

Patates Böreği

70.Tarifin Adı: Patates Böreği
Gönderen: Ev Atölyesi
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için tıklayınız.


Malzemeler:

  • 6 adet yufka
  • 1 yumurta.
  • 2,5 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • yarım su bardağı süt
  • 7-8 adet patates
  • 2 büyük soğan
  • karabiber, pulbiber
  • tuz

Yapılışı:

  • Patatesleri haşla.
  • 1,5 çay bardağı sıvıyağda, küp küp doğranmış soğanı kavur.
  • Patatesleri soyup, çatalla ez ve soğanlı karışıma ekleyip, onuda kavur.
  • En son tuzunu ve baharatlarını ekleyip, karıştır.
  • Soğumaya bırak. 1 çay bardağı sıvıya ve sütü karıştır.
  • Yufkayı bu karışımla yağlayıp, bir köşesini biraz katla.
  • Katladığın tarafa, patatesten uzunlamasına koyup, rulo gibi sar.
  • Dikdörtgen tepsiye ben uzunlamasına yerleştiriyorum.
  • Yuvarlak tepsiye kol böreği gibi sarabilirsiniz.
  • Yalnız çok sıkı sarmayın, biraz boşluk bırakarak sarınki iç kısımlar iyi pişsin, hamur kalmasın.
  • Bütün yufkaları bu şekilde bitirin.
  • Üzerine yumurta, yoğurt ve biraz sıvıyağı karıştırıp sürün. 200 derecede kızarana dek pişirin.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

31 Ekim 2010 Pazar

Patates Böreği

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 12:03
70.Tarifin Adı: Patates Böreği
Gönderen: Ev Atölyesi
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için tıklayınız.


Malzemeler:
  • 6 adet yufka
  • 1 yumurta.
  • 2,5 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • yarım su bardağı süt
  • 7-8 adet patates
  • 2 büyük soğan
  • karabiber, pulbiber
  • tuz

Yapılışı:

  • Patatesleri haşla.
  • 1,5 çay bardağı sıvıyağda, küp küp doğranmış soğanı kavur.
  • Patatesleri soyup, çatalla ez ve soğanlı karışıma ekleyip, onuda kavur.
  • En son tuzunu ve baharatlarını ekleyip, karıştır.
  • Soğumaya bırak. 1 çay bardağı sıvıya ve sütü karıştır.
  • Yufkayı bu karışımla yağlayıp, bir köşesini biraz katla.
  • Katladığın tarafa, patatesten uzunlamasına koyup, rulo gibi sar.
  • Dikdörtgen tepsiye ben uzunlamasına yerleştiriyorum.
  • Yuvarlak tepsiye kol böreği gibi sarabilirsiniz.
  • Yalnız çok sıkı sarmayın, biraz boşluk bırakarak sarınki iç kısımlar iyi pişsin, hamur kalmasın.
  • Bütün yufkaları bu şekilde bitirin.
  • Üzerine yumurta, yoğurt ve biraz sıvıyağı karıştırıp sürün. 200 derecede kızarana dek pişirin.

0 değerli yorum on "Patates Böreği"

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP