7 Ekim 2010 Perşembe

Tavuklu Rulo Börek

28.Tarifin Adı: Tavuklu Rulo Börek
Gönderen: Zeliha

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için tıklayınız.


Malzemeler:

  • 4 adet hazır yufka
  • 1 paket tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • yarım su bardağı ceviz içi
  • tuz,karabiber
  • üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
  • çörekotu
Yapılışı:
  • Tavuğu haşlayıp küçük parçalara ayırın.(Suyunu dökmeyip süzün,yufkaları ıslatmak için kullanılacak.)
  • Tavaya yağı koyup,yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin.Soğanı soteleyip, tavukları,cevizi ve karabiberi, ekleyip bir kenarda bekletin.
  • Yufkayı kare büyük fırın tepsisinin üzerine serip yağlayın,kenarlarını içe alın ve kuru yer kalmayacak şekilde yağlayın.
  • Yağladığınız yufkanın üzerine diğer yufkayı serip,aynı şekilde yağladıktan sonra kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın..
  • 4 adet yufkayı yağlayıp üst üste serdikten sonra fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Üzeri kızaran yufkaları fırından alın,ve yufkalar sıcakken kepçe yardımıyla haşladığınız tavuğun suyundan alıp yufkaların üzerine gezdirin..yufkalar yumuşayana kadar ıslatın..(3 kepçe kadar tavuk suyu yeterli gelir.)
  • Islattığınız ve yumuşayan yufkanın arasına hazırladığınız tavuklu harcı koyup rulo yapın ve üzerine yumurta sarısı ile çörek otu ekleyip fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis yapın..

2 yorum:

Nesrin Meçik

Canım ben de etkinliğe katılabilirmiyim?Balkabaklı börek olabilir mesela.

mutfaktaki rüya - Arzu-

Zeliha cığımın ellerine sağlık.çok lezzetli görünüyor.

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

7 Ekim 2010 Perşembe

Tavuklu Rulo Börek

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 06:56
28.Tarifin Adı: Tavuklu Rulo Börek
Gönderen: Zeliha

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için tıklayınız.


Malzemeler:
  • 4 adet hazır yufka
  • 1 paket tavuk göğsü
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • yarım su bardağı ceviz içi
  • tuz,karabiber
  • üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
  • çörekotu
Yapılışı:
  • Tavuğu haşlayıp küçük parçalara ayırın.(Suyunu dökmeyip süzün,yufkaları ıslatmak için kullanılacak.)
  • Tavaya yağı koyup,yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin.Soğanı soteleyip, tavukları,cevizi ve karabiberi, ekleyip bir kenarda bekletin.
  • Yufkayı kare büyük fırın tepsisinin üzerine serip yağlayın,kenarlarını içe alın ve kuru yer kalmayacak şekilde yağlayın.
  • Yağladığınız yufkanın üzerine diğer yufkayı serip,aynı şekilde yağladıktan sonra kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayın..
  • 4 adet yufkayı yağlayıp üst üste serdikten sonra fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Üzeri kızaran yufkaları fırından alın,ve yufkalar sıcakken kepçe yardımıyla haşladığınız tavuğun suyundan alıp yufkaların üzerine gezdirin..yufkalar yumuşayana kadar ıslatın..(3 kepçe kadar tavuk suyu yeterli gelir.)
  • Islattığınız ve yumuşayan yufkanın arasına hazırladığınız tavuklu harcı koyup rulo yapın ve üzerine yumurta sarısı ile çörek otu ekleyip fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis yapın..

2 değerli yorum on "Tavuklu Rulo Börek"

Nesrin Meçik on 7 Ekim 2010 07:24 dedi ki...

Canım ben de etkinliğe katılabilirmiyim?Balkabaklı börek olabilir mesela.

mutfaktaki rüya - Arzu- on 7 Ekim 2010 08:39 dedi ki...

Zeliha cığımın ellerine sağlık.çok lezzetli görünüyor.

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP