Patlıcanlı Börek
42.Tarifin Adı: Patlıcanlı Börek
Gönderen: Ballı Cimcime
Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için tıklayınız.
Malzemeler:
- 4 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 3 adet yeşil biber
- 4 adet domates
- Biraz sıvı yağ (soğanı ve biberi kavurmak için)
- Tuz karabiber
- 3 adet yufka
- ½ su bardağı süt
- 2 yumurta
- ½ su bardağı sıvı yağ
- Susam/çörek otu
Yapılışı:
- Önce böreğin iç malzemesini hazırlayalım.
- Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın ve 15 dakika kadar tuzlu suda bekletin.
- Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayın.
- Domatesleri rendeleyin.
- Büyükçe bir tavada soğan ve biberleri yeteri kadar sıvı yağ ile kavurun.
- Tavaya suyunu süzdüğünüz patlıcanları da ekleyip kavurmaya devam edin.
- Patlıcanların rengi değişip yumuşayıncaya kadar kavurun.
- Sonra rendelediğiniz domatesleri de ekleyip bir 5 dakika kadar kavurun.
- Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Patlıcanlı içimiz hazır.
- Yufkaları dörde bölün. 3 yufkamız var toplam 12 parça elde etmiş olacağız.
- Yumurtanın birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın.
- Sütü kalan yumurtayı ve sıvıyağı derince bir kapta çırpın.
- Bir yufka parçası alın sütlü karışımı fırça yardımı ile yufkanın üzerine sürün.
- Hazırladığınız patlıcanlı karışımdan düz köşelerden birine bir sıra koyun.
- Rulo olacak şekilde sarın.
- Her bir yufka parçası için aynı işlemi yapın.
- Fırın tepsisine dizin üzerlerine yumurta sürün ve isteğinize göre susam ya da çörek otu ile süsleyin.
- Yaklaşık 200 derece fırında böreklerin üstü kızarana kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder