17 Ekim 2010 Pazar

Patlıcanlı Börek

42.Tarifin Adı: Patlıcanlı Börek
Gönderen: Ballı Cimcime

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için tıklayınız.


Malzemeler:

  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 4 adet domates
  • Biraz sıvı yağ (soğanı ve biberi kavurmak için)
  • Tuz karabiber
  • 3 adet yufka
  • ½ su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • ½ su bardağı sıvı yağ
  • Susam/çörek otu


Yapılışı:

  • Önce böreğin iç malzemesini hazırlayalım.
  • Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın ve 15 dakika kadar tuzlu suda bekletin.
  • Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayın.
  • Domatesleri rendeleyin.
  • Büyükçe bir tavada soğan ve biberleri yeteri kadar sıvı yağ ile kavurun.
  • Tavaya suyunu süzdüğünüz patlıcanları da ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Patlıcanların rengi değişip yumuşayıncaya kadar kavurun.
  • Sonra rendelediğiniz domatesleri de ekleyip bir 5 dakika kadar kavurun.
  • Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Patlıcanlı içimiz hazır.
  • Yufkaları dörde bölün. 3 yufkamız var toplam 12 parça elde etmiş olacağız.
  • Yumurtanın birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın.
  • Sütü kalan yumurtayı ve sıvıyağı derince bir kapta çırpın.
  • Bir yufka parçası alın sütlü karışımı fırça yardımı ile yufkanın üzerine sürün.
  • Hazırladığınız patlıcanlı karışımdan düz köşelerden birine bir sıra koyun.
  • Rulo olacak şekilde sarın.
  • Her bir yufka parçası için aynı işlemi yapın.
  • Fırın tepsisine dizin üzerlerine yumurta sürün ve isteğinize göre susam ya da çörek otu ile süsleyin.
  • Yaklaşık 200 derece fırında böreklerin üstü kızarana kadar pişirin.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

17 Ekim 2010 Pazar

Patlıcanlı Börek

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 01:43
42.Tarifin Adı: Patlıcanlı Börek
Gönderen: Ballı Cimcime

Sevgili arkadaşıma katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum.Arkadaşımın birbirinden güzel diğer tarifleri için tıklayınız.


Malzemeler:

  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 4 adet domates
  • Biraz sıvı yağ (soğanı ve biberi kavurmak için)
  • Tuz karabiber
  • 3 adet yufka
  • ½ su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • ½ su bardağı sıvı yağ
  • Susam/çörek otu


Yapılışı:

  • Önce böreğin iç malzemesini hazırlayalım.
  • Patlıcanları alacalı soyup küp şeklinde doğrayın ve 15 dakika kadar tuzlu suda bekletin.
  • Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayın.
  • Domatesleri rendeleyin.
  • Büyükçe bir tavada soğan ve biberleri yeteri kadar sıvı yağ ile kavurun.
  • Tavaya suyunu süzdüğünüz patlıcanları da ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Patlıcanların rengi değişip yumuşayıncaya kadar kavurun.
  • Sonra rendelediğiniz domatesleri de ekleyip bir 5 dakika kadar kavurun.
  • Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Patlıcanlı içimiz hazır.
  • Yufkaları dörde bölün. 3 yufkamız var toplam 12 parça elde etmiş olacağız.
  • Yumurtanın birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın.
  • Sütü kalan yumurtayı ve sıvıyağı derince bir kapta çırpın.
  • Bir yufka parçası alın sütlü karışımı fırça yardımı ile yufkanın üzerine sürün.
  • Hazırladığınız patlıcanlı karışımdan düz köşelerden birine bir sıra koyun.
  • Rulo olacak şekilde sarın.
  • Her bir yufka parçası için aynı işlemi yapın.
  • Fırın tepsisine dizin üzerlerine yumurta sürün ve isteğinize göre susam ya da çörek otu ile süsleyin.
  • Yaklaşık 200 derece fırında böreklerin üstü kızarana kadar pişirin.

0 değerli yorum on "Patlıcanlı Börek"

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP