22 Mayıs 2010 Cumartesi

iRMiK HeLVaSı



Malzemeler:

  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
  • İrmik yağla kavrulur.
  • Su ve şeker kaynatılılır.
  • Kavrulan irmik helvasına katılır.
  • Kaynayınca tencerenin kapağı kapatılır.
  • Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir.
  • İsteyen vanilya ilave edebilir.Ben her ikisinide yapıyorum.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

22 Mayıs 2010 Cumartesi

iRMiK HeLVaSı

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 01:46


Malzemeler:
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
  • İrmik yağla kavrulur.
  • Su ve şeker kaynatılılır.
  • Kavrulan irmik helvasına katılır.
  • Kaynayınca tencerenin kapağı kapatılır.
  • Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirilir.
  • İsteyen vanilya ilave edebilir.Ben her ikisinide yapıyorum.

0 değerli yorum on "iRMiK HeLVaSı"

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP