22 Mayıs 2010 Cumartesi

BeŞaMeL SoSLu ıSPaNaK



Malzemeler:
½ kilo ıspanak
1 tane kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Beşamel sos için:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Ispanaklar yıkanıp, tencerede tuz ve yarım çay bardağı su ilave edilerek pişirilir.
Haşlandıktan sonra suyu süzülüp doğranır.
Soğan yağla kavrulur.
Ispanaklar ilave edilip, tuz arzu edilirse karabiber eklenir.
1-2 dakika sotelenir.
Başka bir tencerede un yağ ile hafif sararıncaya kadar kavrulur.
Üzerine soğuk süt ilave edilir.
Koyulaşana kadar pişirilir.
Fırın kabına ıspanaklar yayılıp üzerine beşamel sos dökülür.
Rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
Önceden ısıtılmış fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirilir.

0 yorum:

Related Posts with Thumbnails
Related Posts with Thumbnails

22 Mayıs 2010 Cumartesi

BeŞaMeL SoSLu ıSPaNaK

Gönderen Fatoş Öztürk zaman: 23:07



Malzemeler:
½ kilo ıspanak
1 tane kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Beşamel sos için:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
Üzeri için:
Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Ispanaklar yıkanıp, tencerede tuz ve yarım çay bardağı su ilave edilerek pişirilir.
Haşlandıktan sonra suyu süzülüp doğranır.
Soğan yağla kavrulur.
Ispanaklar ilave edilip, tuz arzu edilirse karabiber eklenir.
1-2 dakika sotelenir.
Başka bir tencerede un yağ ile hafif sararıncaya kadar kavrulur.
Üzerine soğuk süt ilave edilir.
Koyulaşana kadar pişirilir.
Fırın kabına ıspanaklar yayılıp üzerine beşamel sos dökülür.
Rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
Önceden ısıtılmış fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirilir.

0 değerli yorum on "BeŞaMeL SoSLu ıSPaNaK"

ayet

gül


Fatoşun Dünyası   © 2008. Template Recipes by Emporium Digital

TOP